Τουρκία : Από αστροναύτης…τζατζάμπεης – Ο Ερντογάν ενοχλείται από την ελληνική προέλευση της λέξης
Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι οι οποίοι προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους να εμψυχώσουν τους πολίτες τους
Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι οι οποίοι προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους να εμψυχώσουν τους πολίτες τους.
Τα απανωτά χτυπήματα από τη διεθνή κοινότητα έχουν κάνει τους εμπνευστές του νεο-οθωμανικού αναθεωρητισμού να μηχανεύονται νέους τρόπους για να εμψυχώσουν το κοινό τους.
Ο εμπνευστής της «γαλάζιας πατρίδας», απόστρατος ναύαρχος Τζεμ Γιουρντενίζ, έγραψε ύμνο γι’ αυτή με στίχους που, αν μη τι άλλο, είναι χαρακτηριστικοί της στόχευσης.
Στο ίδιο πλαίσιο παραλογισμού, ο εταίρος του Ερντογάν, Μπαχτσελί, βρήκε ενοχλητικούς τους όρους αστροναύτης ή κοσμοναύτης για το διαστημικό πρόγραμμα που εξήγγειλε η γείτονα καθώς είναι ελληνικοί, και πρότεινε τον όρο «Τζατζάμπεης». Όνομα ενός λόγιου Οθωμανού του 14ου αιώνα.
Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA
- Ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίζεται ότι η Μελάνια είναι πλέον μια «μεγάλη σταρ του κινηματογράφου»
- Capital Clean Energy Carriers: Υπερκάλυψη 1,75 φορές για το ομόλογο – Στο 3,75% το επιτόκιο
- Μozzart Sport: «Ανδρέας Τεττέη, η ελληνική εκδοχή του Λαμίν Γιαμάλ»
- FemTech στην Ελλάδα: αλλάζει το πρόσωπο της γυναικείας υγείας;
- Ώρα πληρωμών για συντάξεις και επιδόματα – Οι δικαιούχοι
- Τραμπ: «Βαθιά απογοητευτική» η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου – «Οι ξένες χώρες χορεύουν στους δρόμους»
