Τσολιά : Αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, είναι πιθανό να κλείσουν σχολεία και σε άλλες περιοχές
«Ότι συμβαίνει στην κοινότητα, αντανακλά και στα σχολεία», σημείωσε η κ. Τσολιά
Για το κλείσιμο των σχολείων και τους κινδύνους που είχαν τα παιδιά που πήγαιναν στο σχολείο τις προυηγούμενες ημέρες μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ, Μαρία Τσολιά.
«Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό. Κάναμε κάθε προσπάθεια για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία» σημείωσε η κυρία Τσολιά μιλώντας στους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, προσθέτοντας:
«Ξέρουμε πόσο σοβαρές είναι οι συνέπειες για παιδιά και οικογένειες, όμως η επιδημιολογία επιβάλλει αυτό το μέτρο, γιατί έχουμε μεγάλη αύξηση των περιστατικών και των νοσηλειών, ενώ αναμένεται αύξηση των κλινών ΜΕΘ Covid».
«Ότι συμβαίνει στην κοινότητα, αντανακλά και στα σχολεία. Στα σχολεία συνήθως η μόλυνση έρχεται απέξω. Δεν κλείνουν τα σχολεία γιατί έχουμε περισσότερα κρούσματα σε σχολεία, αλλά γιατί επιβάλλεται γενικός περιορισμός για να μειωθούν οι δραστηριότητες» πρόσθεσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, συμπληρώνοντας πως οι γονείς με τις άδειες ειδικού σκοπού θα μπορέσουν να παραμείνουν στο σπίτι και να εργαστούν με τηλεργασία, προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις του πληθυσμού.
Παράλληλα, η κυρία Τσολιά αναφέρθηκε στη βρετανική μετάλλαξη και την αυξημένη μεταδοτικότητά της, σημειώνοντας ότι η αύξηση υπολογίζεται σε περίπου 30%, ενώ τόνισε πως υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία και σε άλλες περιοχές της χώρας, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, είναι πιθανό» συμπλήρωσε.
- Πιο απολιτίκ δεν γίνεται – Ο Τομ Κρουζ λέει «όχι» σε ταινίες και βραβεία για να μην δείξει τις πολιτικές του προτιμήσεις
- Σαουδική Αραβία καλεί Σαλάχ: «Είναι ευπρόσδεκτος στο πρωτάθλημα»
- Στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οι δύο συλληφθέντες για τη Φοινικούντα
- Νεκρός σε προχωρημένη σήψη βρέθηκε 34χρονος σε διαμέρισμα στα Ιωάννινα
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Δείτε live τη συνεδρίαση
- Σχέδιο για δυνατότητα μετατροπής κάθε POS σε μέσο ανάληψης μετρητών


