Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η εκπληκτική συλλογή του V&A διαθέσιμη διαδικτυακά – Πρόσβαση σε περισσότερα από 1.2 εκατ. αντικείμενα του μουσείου

Η εκπληκτική συλλογή του V&A διαθέσιμη διαδικτυακά – Πρόσβαση σε περισσότερα από 1.2 εκατ. αντικείμενα του μουσείου

Θαυμάστε τα μοναδικά αντικείμενα του Μουσείου Victoria and Albert μέσα από τη νέα διαδικτυακή του πλατφόρμα.

To Μουσείο Victoria and Albert (V&A) του Λονδίνου δίνει τώρα, μέσα από μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα, πρόσβαση σε περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια από τα συναρπαστικά αντικείμενα των συλλογών του.

Το V&A είναι το μεγαλύτερο μουσείο εφαρμοσμένων και διακοσμητικών τεχνών, σχεδιασμού και γλυπτικής στον κόσμο και στεγάζει μια μόνιμη συλλογή πάνω από 2.27 εκατομμυρίων εκθεμάτων.

Η συλλογή του εκτείνεται σε 5.000 χρόνια τέχνης, από την αρχαιότητα έως σήμερα, από τους πολιτισμούς της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, της Ασίας και της Βόρειας Αφρικής.

Οι συλλογές κεραμικών, γυαλιού, υφασμάτων, κοστουμιών, αργύρου, σιδηρουργίας, κοσμημάτων, επίπλων, μεσαιωνικών αντικειμένων, γλυπτικής, εκτυπώσεων και χαρακτικών, σχεδίων και φωτογραφιών είναι από τις μεγαλύτερες και πιο ολοκληρωμένες στον κόσμο.

Το μουσείο κατέχει την μεγαλύτερη συλλογή μετα-κλασικής γλυπτικής στον κόσμο και την μεγαλύτερη εκτός Ιταλίας συλλογή ιταλικών αναγεννησιακών αντικειμένων. Οι συλλογές της Ανατολικής Ασίας είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη, με ιδιαίτερη έμφαση στην κεραμική και την μεταλλουργία.

Η νέα πλατφόρμα «Explore the Collections» προσφέρει έναν επαναστατικό νέο τρόπο αλληλεπίδρασης με τα μοναδικά εκθέματα του μουσείου.

Χρήστες απ’ όλο τον κόσμο μπορούν πλέον να αναζητήσουν, να προβάλουν στις οθόνες τους και να μάθουν λεπτομέρειες σχετικά με τα εκθέματα και τα έργα τέχνης του V&A.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στο να διευρύνει την πρόσβαση στις συλλογές του, παρόλο που η πανδημία κρατά ακόμα τις πόρτες του κλειστές.

Στη πρωτοποριακή νέα πλατφόρμα μπορεί κανείς να βρει στοιχεία, ιστορίες, εικόνες και περιεχόμενο σχετικά με τις συλλογές.

Ο χρήστης γίνεται μέρος μιας συμμετοχικής εμπειρίας μαθαίνοντας ιστορίες γύρω από τα κομμάτια καθώς το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο δημιουργήθηκαν, ενώ λαμβάνει επίσης και προτάσεις για επιμελημένες «διαδρομές» εντός των συλλογών.

«Η νέα πλατφόρμα έρχεται σε μια πολύ σημαντική στιγμή που ο τρόπος με τον οποίο το κοινό αλληλοεπιδρά με τα μουσεία και τις συλλογές τους έχει αλλάξει δραματικά – ειδικά κατά το τελευταίο έτος της παγκόσμιας πανδημίας», λέει ο Tim Reeve, αναπληρωτής διευθυντής του V&A.

«Η πλατφόρμα «Explore the Collections» είναι μία από τις σημαντικότερες ψηφιακές πρωτοβουλίες του μουσείου μέχρι σήμερα και υποστηρίζει το όραμα του V&A να διευρύνει την πρόσβαση στις συλλογές του και να επεκτείνει το κοινό του».

Για να εξερευνήσετε την ψηφιακή πλατφόρμα, επισκεφθείτε την διεύθυνση vam.ac.uk.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024