Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Φάτε τους πλούσιους» : Οι TikTokers θέλουν να κάνετε unfollow όλους τους influencers

«Φάτε τους πλούσιους» : Οι TikTokers θέλουν να κάνετε unfollow όλους τους influencers

Μια νέα τάση στο TikTok θέλει τους χρήστες να βάζουν «φωτιά» στο Instagram τους, κάνοντας unfollow όλους τους αγαπημένους τους ανθρώπους, influencers, σελέμπριτις και εταιρείες

Μια νέα τάση στο TikTok θέλει τους χρήστες να βάζουν «φωτιά» στο Instagram τους, κάνοντας unfollow όλους τους αγαπημένους τους ανθρώπους, influencers, σελέμπριτις και εταιρείες: Kylie και Kendall Jenner, Kim Kardashian, James Charles, Ariana Grande, Beyoncé, Jeffree Star και ακόμη και (ειρωνικά) το ίδιο το TikTok. Βασικά, εάν έχετε επαληθευμένο λογαριασμό και μπλε τικ δίπλα στο όνομά σας, είστε ήδη εκτός.

Δείτε τους influencers να «καίγονται»

Η έκκληση για κατάργηση των πλούσιων influencers  έρχεται μετά την πρόσφατη εξέγερση της Reddit εναντίον της Wall Street, η οποία είδε ένα κύμα ερασιτεχνών επενδυτών να αγοράζουν μετοχές του αμερικανικού λιανοπωλητή βιντεοπαιχνιδιών GameStop. «Έχω μπει για τα καλά στην υπόθεση και ξέρω για τις μετοχές, επίσης ξέρω ότι οι πλούσιοι φρικάρουν», λέει η TikToker Gina Bologna (@iamproudofus), η οποία ξεκίνησε την τάση. «Ξέρω τώρα πως εμείς οι φτωχοί δεν είμαστε στο περιθώριο πια και αυτό είναι πολύ κουλ».

«Θέλεις να τους φρικάρεις λίγο περισσότερο;» προσθέτει στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στα τέλη του περασμένου μήνα. «Συνήθιζα να δουλεύω στο μάρκετινγκ και ξέρω πόσα άτομα σαν την Kylie Jenner πληρώνονται για τον δημοφιλή λογαριασμό που έχουν. Κατάργηση παρακολούθησης. Καταργήστε την παρακολούθηση όλων.»

«Ξέρω ότι μπορεί να τους αγαπάς, αλλά κάνε το. Έτσι τρώμε τους πλούσιους. Τους κάνουμε να αισθάνονται εξίσου σημαντικοί με αυτούς που νιώθουμε. Κατάργηση παρακολούθησης. Σταματήστε να κοιτάζετε το περιεχόμενό τους, ακόμα κι αν είναι μόνο για μερικούς μήνες. Κάντε το. Δείτε τους να καίγονται».

@iamproudofusUnfollow all “influencers” watch the cost of products go down. Down. Down. Put your following in small businesses! Give back the power to the people.

♬ original sound – Gigi

«Απλά πάτα unfollow»

Βεβαίως, μερικές χιλιάδες άτομα που ακολουθούν την Kylie Jenner ή την Kim Kardashian (που διαθέτουν 214 εκατομμύρια και 203 εκατομμύρια ακόλουθους της Insta, αντίστοιχα) μπορεί να μην έχουν πολύ σημαντικό αντίκτυπο στα κέρδη τους ή στις εταιρείες και τις πλατφόρμες που αποτελούν αναμφισβήτητα την πραγματική πηγή του προβλήματος. . Ωστόσο, η υποστήριξη για την ανάρτηση της Gina Bologna είναι ενδεικτική του πραγματικού, συνεχιζόμενου θυμού για την ανισότητα του πλούτου στον κόσμο.

Το βίντεο TikTok έχει κερδίσει περίπου 60.000 επισημάνσεις «μου αρέσει» και δημιουργεί ένα ειδικό subreddit. Ο πρωτότυπος ήχος έχει επίσης χρησιμοποιηθεί περισσότερες από 1.000 φορές, καθώς άλλοι TikTokers τον χρησιμοποιούν για να ηχογραφήσουν το δικό τους βίντεο. Είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί πολλοί TikTokers είναι επίσης θυμωμένοι. Καθώς οι διασημότητες, οι influencers και οι εταιρείες αποδεικνύονται συνεχώς εκτός επαφής, ο υπόλοιπος πληθυσμός αμφισβητεί γιατί τόσο λίγοι άνθρωποι κατέχουν τόσο μεγάλο μέρος του πλούτου του κόσμου.

@egle.dauksyteSee the world change #idea from @simplysimone4 #unfollow #cancel #rich #change #kardashians #jenner

♬ original sound – Gigi

Μέχρι το τέλος του 2020, δέκα από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου είχαν λάβει «μπόνους» ύψους 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην περιουσία τους από τότε που ξεκίνησε η πανδημία του κοροναϊού, καθώς άλλοι υπέφεραν από απώλειες θέσεων εργασίας και οικονομική ανασφάλεια. Κατά την ίδια περίοδο, ο συλλογικός πλούτος των 651 δισεκατομμυριούχων της Αμερικής αυξήθηκε κατά περισσότερο από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με μια έκθεση της ομάδας εκστρατείας «Αμερικανοί για τη φορολογική δικαιοσύνη».

«Υπάρχει ένας δωρεάν και εύκολος τρόπος για να δώσουμε τη δύναμη στους ανθρώπους», λέει η Gina Bologna σε ένα βίντεο.

«Απλά πάτα unfollow».

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024