Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωρίδου : Βιώνουμε δύο πανδημίες - Τι ισχύει για τη γονιμότητα και το εμβόλιο

Θεοδωρίδου : Βιώνουμε δύο πανδημίες – Τι ισχύει για τη γονιμότητα και το εμβόλιο

Στο εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κοροναϊού, μετά την έγκρισή του από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ενώ εστίασε στην παραπληροφόρηση που υπάρχει σχετικά με τη γονιμότητα και το εμβόλιο

Στο εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κοροναϊού, μετά την έγκρισή του από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ενώ εστίασε στην παραπληροφόρηση που υπάρχει σχετικά με τη γονιμότητα και το εμβόλιο.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα, η Μαρία Θεοδωρίδου υπογράμμισε ότι ο EMA ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca για τις ηλικίες άνω των 64 ετών. Η δική μας εθνική επιτροπή εμβολιασμού ανασκόπησε επίσης τα δεδομένα.

Όπως είπε, το εμβόλιο είναι ασφαλές, ανοσογόνο και είναι αποτελεσματικό, ενώ προστατεύει τους εμβολιαζόμενους από ήπια νόσο.

«Η σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σημειώνει ότι το εμβόλιο της AstraZeneca αφορά τις ηλικίες από 18 έως 64 ετών. Το μεσοδιάστημα ανάμεσα στις δύο δόσεις του εμβολίου θα πρέπει να είναι 12 εβδομάδες. Αναμένονται νεότερα δεδομένα σχετικά με τη αποτελεσματικότητα του εμβολίου στις μεγαλύτερες ηλικίες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ελπιδοφόρα τα στοιχεία του εμβολιασμού στο Ισραήλ.

Παραπληροφόρηση σχετικά με τη γονιμότητα και το εμβόλιο

Η κ. Θεοδωρίδου παρείχε διαβεβαιώσεις ότι η γονιμότητα δεν συνδέεται με τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού, ξεκαθαρίζοντας ότι η χορήγηση του εμβολίου είναι τελείως αθώα.

Όπως εξήγησε, υπάρχει παραπληροφόρηση για την γονιμότητα των νεαρών γυναικών και πιθανής συσχέτισης με το εμβόλιο. Οι μελέτες, όπως είπε, αποδεικνύουν ότι δεν επηρεάζεται ούτε από το εμβόλιο ούτε από τα αντισώματα που δημιουργεί.

Ανέφερε ότι το ζήτημα δημιουργούσε προβληματισμό σε πολλές γυναίκες μεταξύ των οποίων και νοσηλεύτριες.

Σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου, είναι γεγονός ότι βιώνουμε καθημερινά δύο επιδημίες, της COVID-19 και της υπερπληροφόρησης. «Την πρώτη θα τη νικήσει το εμβόλιο, τη δεύτερη όμως, που είναι πιο δύσκολη, θα τη νικήσει μόνο το αν και κατά πόσον θα τηρήσουμε το κλασικό ρητό «Παν (sic) μέτρον άριστον»».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024