Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμβόλιο - Μητσοτάκης : Η ΕΕ να προμηθευτεί το συντομότερο τις συμφωνημένες δόσεις

Εμβόλιο – Μητσοτάκης : Η ΕΕ να προμηθευτεί το συντομότερο τις συμφωνημένες δόσεις

«Εχουμε επιμείνει και οι δύο στο ΕΣ στην ανάγκη η Ευρώπη να προμηθευτεί όσο το δυνατό γρηγορότερα γίνεται τις δόσεις των εμβολίων που έχουν συμφωνήσει με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Ελλάδα και Κύπρος θα μπορούσαν να είχαν κάνει περισσότερα εμβόλια αν τα είχαν στη διάθεση τους»

Η προετοιμασία για τα επόμενα Συμβούλια Κορυφής με επίκεντρο την πανδημία αποτέλεσε αντικείμενο των συνομιλιών που είχαν στην Κύπρο ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έχουμε επιμείνει

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «Ελλάδα και Κύπρος τα έχουν καταφέρει παρά τις δυσκολίες καλύτερα από άλλες ευρωπϊκές χώρες» και σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας «έχουμε επιμείνει και οι δύο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην ανάγκη η Ευρώπη να προμηθευτεί όσο το δυνατό γρηγορότερα γίνεται τις δόσεις των εμβολίων που έχουν συμφωνήσει με τις φαρμακευτικές εταιρείες».

«Ελλάδα και Κύπρος θα μπορούσαν να είχαν κάνει περισσότερα εμβόλια αν τα είχαν στη διάθεση τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποδεικτικό στοιχείο

Σε ότι αφορά το πιστοιποιητικό εμβολιασμού για το οποίο συζήτησαν οι δύο ηγέτες στο προεδρικό μέγαρο της Κύπρου ο κ. Μητσοτάκης το χαρακτήρισε ως «αποδεικτικό στοιχείο» για «να να προσεκλύσουμε ταξιδιώτες», για «να διευκολύνουμε την επαναφορά σε μια στοιχειώδη κανονικότητα τον τουρισμό από τον οποίο Ελλάδα και Κύπρος είναι εξαρτημένοι».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024