Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε πως θεώρησε υποχρέωση του σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία να μεταφερθεί στην Κύπρο για να συζητήσουν δια ζώσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες.

Την ανάγκη Ελλάδα και Κύπρος να είναι απολύτως συντονισμένες, σε ότι αφορά στο Κυπριακό, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Καλωσορίζοντας τον έλληνα πρωθυπουργό, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για το αδιάληπτο, όπως τόνισε, ενδιαφέρον του για την Κύπρο μέσα από τη στενή επαφή και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τα όσα συμβαίνουν και όσα αφορούν την Κύπρο.

«Θα έχουμε την ευκαιρία να ενδιατρίψουμε με λεπτομέρεια και για τα όσα με την αποφασιστικότητα μας μπορεί να διαδραματιστούν κατά την άτυπη σύνοδο που φαίνεται να είναι έτοιμος να συγκαλέσει ο ΓΓ αλλά και γενικότερα να ανασκοπήσουμε και το ευρύτερο περιβάλλον στην περιοχή όπως επίσης και το προσεχές ευρωπαϊκό συμβούλιο ώστε συντονισμένα να συνεργαστούμε για το καλύτερο δυνατόν όχι μόνο της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής και της ΕΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το philenews.

Μητσοτάκης: Περίοδος πυκνών εξελίξεων στο Κυπριακό

Από την πλευρά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε πως θεώρησε υποχρέωση του σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία να μεταφερθεί στην Κύπρο για να συζητήσουν δια ζώσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες.

«Καθώς εισερχόμαστε σε μια περίοδο πυκνών εξελίξεων εν αναμονή και της σύγκλησης και της άτυπης πενταμερούς είναι αυτονόητη υποχρέωση και ανάγκη η ελληνική δημοκρατία και η κυπριακή δημοκρατία να είναι απολύτως συντονισμένες ώστε να διεκδικήσουμε την επανένωση του νησιού στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από τον ΟΗΕ για να εξασφαλίσουμε την ειρηνική συμβίωση Ε/κ και Τ/κ σε μια επανενωμένη Κύπρο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνέχισε λέγοντας πως επίσης θα συζητηθεί το ζήτημα της πανδημίας και η επόμενη της μέρας ως προς την εξάρτηση και των δύο χωρών από τον τουρισμό.

«Στο πλαίσιο αυτό να είμαστε συντονισμένοι για να διευκολύνουμε τους ταξιδιώτες υπό προϋποθέσεις να επισκεφθούν το καλοκαίρι την Ελλάδα και την Κύπρο πράγμα πολύ σημαντικό για τις οικονομίες και των δύο χωρών», κατέληξε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr