Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λέσβος: Μαθητές και γονείς έκλεισαν σχολείο που θα φιλοξενούσε προσφυγόπουλα

Λέσβος: Μαθητές και γονείς έκλεισαν σχολείο που θα φιλοξενούσε προσφυγόπουλα

Διασπορά μίσους σε ανήλικα παιδιά - Οι ψεύτικες ειδήσεις περί «25χρονων προσφυγόπουλων» έκλεισαν το σχολείο στο Ίππειος, όπου θα φοιτούσαν 8 ανήλικα προσφυγόπουλα.

Ο ρατσισμός καλά κρατεί στη Λέσβο, όπου στο χωριό Ίππειος μερικοί μαθητές και αρκετά περισσότεροι γονείς έκλεισαν την Παρασκευή το σχολείο απαιτώντας τη κατάργηση της τάξης «Ζώνης Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας» που φιλοξενεί οκτώ ανήλικα προσφυγόπουλα.

Οι διαμαρτυρόμενοι παρασυρμένοι από ψευδείς αναρτήσεις συγκεκριμένων πολιτικών κύκλων στο διαδίκτυο, υποστηρίζουν ότι στο σχολείο και μέσα στις τάξεις των υπολοίπων παιδιών θα φοιτήσουν 25χρονοι. Κάτι το οποίο δεν είναι αλήθεια αφού το σύνολο των παιδιών, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi, αφορά εκπαίδευση παιδιών 13 έως 16 ετών (γεννηθέντων από το 2005 έως το 2008).

Το σύνολο των παιδιών όπως και άλλα ανήλικα παιδιά πρόσφυγες που φοιτούν σε άλλα σχολεία της Μυτιλήνης έχουν επιμέλεια με Εισαγγελική εντολή, δεν πρόκειται δηλαδή για ενήλικες.

Από την άλλη μεριά οι γονείς υποστηρίζουν ότι δεν ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της τάξης ΖΕΠ και ότι τα παιδιά που θα φοιτήσουν στο σχολείο είναι άνδρες μεγάλης ηλικίας, αναφέρονται μάλιστα ψευδώς σε 25χρονους που θα είναι στο σχολείο με 12χρονα παιδιά αγόρια και κορίτσια.

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη με αποχή των μισών περίπου μαθητών και συνεχίστηκαν την Παρασκευή με το σφράγισμα του σχολείου.

Η τάξη ΖΕΠ στο Γυμνάσιο Ίππειους όπως και όλες οι άλλες τάξεις ΖΕΠ λειτουργούν με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης βορείου Αιγαίου.

Αντίδραση της ΚΕΕΡΦΑ

Για το περιστατικό αυτό, ανακοίνωση εξέδωσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Ο Μηταράκης έστρωσε το δρόμο για τις ρατσιστικές αντιδράσεις στο Γυμνάσιο Ιππίου στη Λέσβο
Όλα τα προσφυγόπουλα στα…

Posted by Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή on Friday, 5 February 2021

«Ο Μηταράκης έστρωσε το δρόμο για τις ρατσιστικές αντιδράσεις στο Γυμνάσιο Ιππίου στη Λέσβο
Όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία χωρίς αποκλεισμούς
Μόλις λίγες μέρες, μετά την πραξικοπηματική υφαρπαγή απόφασης του δημοτικού συμβουλίου στο νησί της Λέσβου, με μεθοδεύσεις του Μηταράκη και της ΝΔ, για την ανέγερση στρατοπέδου-φυλακής προσφύγων σε απομακρυσμένη περιοχή, η ρατσιστική εκστρατεία ξεδιπλώνεται ενάντια σε παιδιά προσφύγων που θέλουν να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο Ιππίου.
Συγκεκριμένα, στο σχολείο αυτό εγκρίθηκε η παρουσία οκτώ παιδιών και τόσο ο διευθυντής όσο και οι εκπαιδευτικοί προχώρησαν στην ένταξη τους.
Η αντίδραση μιας μειοψηφίας κατοίκων ήταν να κλείσει τις πόρτες του σχολείου και να επιτεθεί κατά των εκπαιδευτικών και του διευθυντή χύνοντας ρατσιστικό δηλητήριο κατά των μεταναστών.
Δεν είναι η πρώτη φορά στο χωριό που μερίδα κατοίκων αντιδρά κατά των μεταναστών και της ένταξης τους στο γυμνάσιο. Πριν από δεκαπέντε χρόνια είχαν αντιδράσει κατά της ένταξης παιδιών με καταγωγή από την Αλβανία και τώρα στο στόχαστρο είναι παιδιά από χώρες της Μ.Ανατολής και της Ασίας.
Η ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης κατά των προσφύγων είναι το χαρτί που παίζει για να αποπροσανατολίσει από την αποτυχία της στη διαχείριση της πανδημίας που κοστίζει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Ο περιφερειάρχης Μουτζούρη για άλλη μια φορά κάλυψε τους ακροδεξιούς και τους φασίστες που επιχειρούν να βγουν ξανά μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση με δηλώσει όπως “οι Ελληνες έχουν ξεχωριστό DNA”
Τώρα που οι εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές κινητοποιούνται για να μην περάσουν τα μέτρα Κεραμέως που θα κλείσουν το δρόμο για πανεπιστήμια σε χιλιάδες απόφοιτους των λυκείων, είναι ώρα για καταλήψεις στα σχολεία για να απαιτήσουμε την πρόσβαση όλων στα ΑΕΙ, να δοθούν λεφτά για την παιδεία και όχι για πανεπιστημιακή αστυνομία και στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, τα σωματεία, τους φοιτητές και τους μαθητές , τις δημοτικές κινήσεις, να δώσουμε μαζί την μάχη ενάντια στη κυβέρνηση, τον Μηταράκη και την Κεραμέως.
Να σταθούμε στο πλευρό των εκπαιδευτικών και να απομονώσουμε την σκοταδιστική ρατσιστική εκστρατεία για τον αποκλεισμό των παιδιών από το δικαίωμα στην εκπαίδευση.
Να δώσουμε τη μάχη ενάντια στην ρατσιστική πολιτική των κλειστών συνόρων που επιβάλλει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της μετατροπής των νησιών σε φυλακές προσφύγων. Να απαιτήσουμε ανοικτά σύνορα, άσυλο, χαρτιά για όλους. Να απλώσουμε παντού, σε καθε πόλη την κινητοποίηση στις 20 Μάρτη κατά του ρατσισμού και του φασισμού.»

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024