Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έφυγε από την ζωή η εμβληματική, trans μουσικός Sophie

Έφυγε από την ζωή η εμβληματική, trans μουσικός Sophie

Πέθανε σήμερα το πρωί στην Αθήνα σε ηλικία 34 ετών μόλις

Η DJ και μουσικός παραγωγός από την Σκωτία, SOPHIE έφυγε σήμερα το πρωί στην Αθήνα μετά από ένα ξαφνικό ατύχημα.

Ο θάνατός της ανακοινώθηκε από ένα μέλος της ομάδας της: «Με βαθύτατη λύπη πρέπει να σας ανακοινώσω ότι η μουσικός και παραγωγός, SOPHIE πέθανε σήμερα γύρω στις 4 τα ξημερώματα στην Αθήνα όπου ζούσε το τελευταίο διάστημα μετά από ένα ξαφνικό ατύχημα. Αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα μας είναι ο σεβασμός και η ιδιωτικότητα της οικογένειας της. Επίσης, θα παρακαλούσαμε λίγο σεβασμό από τους φαν της και να αντιμετωπίσουν με ευαισθησία τα νέα του θανάτου της. Η Sophie ήταν μια πρωτοπόρος του νέου ήχου, μια από τις πιο επιδραστικές μουσικούς της τελευταίας δεκαετίας, όχι μόνο για τις ευφυείς παραγωγές της και την δημιουργικότητα της αλλά και για το μήνυμα και την ορατότητα που είχε πετύχει. Ήταν ένα σύμβολο απελευθέρωσης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η SOPHIE έγινε γνωστή χάρη στην πειραματική προσέγγιση της πάνω στην ποπ μουσική και κυρίως την χρήση επεξεργασμένων φωνητικών που θεωρήθηκε πρωτοποριακή για την εξερεύνηση της ταυτότητας φύλου.   Γεννήθηκε στην Γλασκώβη το 1986. Κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ «Oil Of Every Pearl’s Un-Insides» το 2018. Ήταν προετινόμενη για Grammy καλύτερου ηλεκτρονικού άλμπουμ το 2019. Νωρίτερα φέτος, οι Autechre έκαναν remix το κομμάτι της ‘BIPP’ από το 2013.

Είχε δηλώσει στο Billboard το 2018 ότι «τo να είσαι τρανς είναι σα να παίρνεις τον έλεγχο του σώματος για να το συγχρονίσεις με το πνεύμα και την ψυχή σου έτσι ώστε αυτά τα δύο να μην μάχονται το ένα το άλλο για να επιβιώσουν. Στη Γη, μπορείς να έρθεις πιο κοντά στην πραγματική σου ουσία χωρίς τις κοινωνικές πιέσεις των παραδοσιακών ρόλων που βασίζονται στο φύλο».

Το 2015, μαζί με τους Diplo, Toby Gad και Ariel Rechtshaid συνέθεσε το ‘Bitch I’m Madonna’ της Madonna στο οποίο συμμετείχε η Nicki Minaj. Οι πιο σημαντικές συνεργασίες της ήταν αυτές με τον ιδρυτή της PC Music, A.G Cook, την Charli XCX και τον ράπερ Vince Staples.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024