Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πορνό χωρίς εικόνα; : Τα ερωτικά podcast είναι η νέα τάση

Πορνό χωρίς εικόνα; : Τα ερωτικά podcast είναι η νέα τάση

Γυναίκες δημιουργοί βρίσκονται πίσω από εφαρμογές και ιστοσελίδες που φιλοξενούν ηχητικές ιστορίες ερωτικού περιεχομένου και μεταμορφώνουν το πορνό.

Μέχρι πρόσφατα, το μεγαλύτερο ποσοστό ερωτικού περιεχομένου (βίντεο, φωτογραφίες κ.ο.κ.) φτιαχνόταν από άντρες και επικεντρωνόταν στην ανδρική απόλαυση. Τον τελευταίο καιρό παρόλα αυτά η τάση του ηχητικού πορνό εξαπλώνεται όλο και περισσότερο αλλάζοντας τα δεδομένα στον χώρο.

Γυναίκες δημιουργοί βρίσκονται πίσω από δεκάδες, αισθητικά προσεγμένες εφαρμογές και ιστοσελίδες που φιλοξενούν ηχητικές ιστορίες ερωτικού περιεχομένου (όπως το Quinn και το Dipsea) οι οποίες ικανοποιούν την γυναικεία σεξουαλικότητα ενεργοποιώντας την φαντασία.

«Δεν περίμενα ποτέ πως θα ερχόταν η στιγμή που θα πληρωνόμουν για να ακούσω ηχητικό πορνό ως μέρος της δουλειάς μου αλλά να που συμβαίνει. Τουλάχιστον ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη που ακούει τέτοιου είδους ηχογραφίσεις. Τον τελευταίο καιρό έχουν εμφανιστεί αρκετές πλατφόρμες που προσφέρουν ηχητικό ερωτικό περιεχόμενο.

Το Dipsea ξεκίνησε ως υπηρεσία τον Δεκέμβριο του 2018 και μετράει πλέον εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες. Η ιστοσελίδα Quinn προσφέρει εδώ και καιρό παρόμοιες, δωρεάν υπηρεσίες. Με μια γρήγορη περιήγηση εντοπίζεις κοινά στοιχεία και στα δύο. Όλα είναι αρκετά κλισέ. Το κομμάτι που ακούω διαρκεί 8 με 10 λεπτά αλλά απαιτεί απόλυτη προσοχή. Πρέπει να φανταστείς τι συμβαίνει.

View this post on Instagram

A post shared by DIPSEA (@dipseastories)

Σε γενικές γραμμές, οι ηχογραφήσεις είναι πολύ πιο ενδυναμωτικές για τις γυναίκες σε σύγκριση με το συνηθισμένο πορνό που κυκλοφορεί- οι γυναίκες ακούγονται να έχουν ασφαλείς και χαρούμενες σεξουαλικές συνευρέσεις, χωρίς να χειραγωγούνται, να εκβιάζονται ή να ταπεινώνονται.

Σε μια ηχογράφηση του Dipsea με τίτλο Fixer Upper η οποία έχει περισσότερα από 70.000 download πρωταγωνιστούν μια γυναίκα με τον σύντροφο της. Έχουν μόλις αγοράσει καινούργιο σπίτι. Είναι σειρά χωρισμένη σε μικρότερα επεισόδια. Αρχικά ένας άντρας με το όνομα Χένρι λέει στη σύντροφο του Ντες ότι χρειάζεται την βοήθεια της για να φτιάξει κάτι στο σπίτι.

Καλώδια προεξέχουν στον τοίχο του καθιστικού και τώρα οι δυό τους πρέπει να ανοίξουν μια μεγάλη τρύπα. Η Ντες αρχίζει να κοπανάει τον τοίχο με ένα μεγάλο σφυρί ενώ ο Χένρι στέκεται πίσω της και της δίνει οδηγίες. Σύντομα αρχίζουν να φιλιούνται, ξεκινούν τα βογγητά και το dirty talk. Σε έξι λεπτά έχουν τελειώσει.

Γιατί λοιπόν γυναίκες δείχνουν όλο και μεγαλύτερη προτίμηση σε αυτού του είδους το ερωτικό περιεχόμενο; Η 27χρονη Φατίμα που πληρώνει ετήσια συνδρομή στο Dipsea, γελάει όταν ακούει όσα έχω να πω για το Fixer Upper. Το έχει ακούσει και συμφωνεί ότι δεν είναι τόσο καλό. Καταλαβαίνει όμως γιατί αρέσει σε τόσες πολλές: «Η σταθερότητα και η άνεση μεταξύ τους είναι πιο ελκυστική από τον διάλογο.»

Σε ένα άλλο επεισόδιο που περιλαμβάνει γυναικεία κορύφωση, η νεαρή Κας αφηγείται μια καυτή συνεύρεση. Είναι πολύ πειστικό, σε αντίθεση με τα περισσότερα πορνό που αναπαράγουν την ιδέα πως το απλό άγγιγμα ενός πέους είναι αρκετό για να φέρει μια γυναίκα σε οργασμό.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου αντί για κλισέ επιδοκιμασίες του παρτενέρ της, η γυναίκα ακούγεται να περιγράφει με λέξεις όλα όσα της αρέσουν. Και αυτός είναι ο λόγος που λειτουργεί.

View this post on Instagram

A post shared by DIPSEA (@dipseastories)

Οι πιο δημοφιλείς σεξουαλικές ιστορίες του Dipsea είναι εκείνες που έχουν κυκλοφορήσει πιο πρόσφατα. Στο Quinn οι κατηγορίες με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι τα: λεσβιακά, τα BDSM, η κατηγορία «daddy» και οτιδήποτε με βρετανική προφορά.

Η Φατίμα προτιμά να ακούει τις ηχογραφήσεις στο σπίτι της, άλλες φορές με χαμηλό φωτισμό και άλλες την ώρα που πλένει τα πιάτα- αλλά πάντα όταν ο σύζυγος της λείπει.

Όταν του εκμυστηρεύτηκε ότι ακούει πορνό εκείνος το είχε βρήκε αστείο και έκτοτε αποφάσισε να μην του το αναφέρει ξανά. «Θεωρώ πως η εφαρμογή υπηρετεί χωρίς ντροπή την γυναικεία σεξουαλικότητα- πράγμα πολύ σημαντικό» λέει η ίδια.

Έχει δίκιο. Στο ηχητικά πορνό υπάρχει σχεδόν πάντα το στήσιμο της ατμόσφαιρας που διαρκεί αρκετά, ενώ το «κυρίως» κρατάει μόνο λίγα λεπτά.

Δεν περιγράφονται περιστάσεις που οι γυναίκες δεν έχουν τον έλεγχο ενώ τα προκαταρκτικά έχουν πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο. Αντίθετα, στο συνηθισμένο πορνό οι γυναίκες βρίσκονται συχνά σε επικίνδυνες καταστάσεις ενώ τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τον ανδρικό οργασμό.

«Υπάρχει ένταση και η αφήγηση είναι πιο σύνθετη από το κλασικό: ο σέξι πιτσαδόρος έρχεται να παραδώσει την πίτσα και τον πούτσο του. Υπάρχει περισσότερη δημιουργικότητα» λέει η Φατίμα.

Έμπνευση για την δημιουργία του Dipsea ήταν μια έρευνα που υποστήριζε πως το 90% των γυναικών χρησιμοποιούν την φαντασία τους για να διεγερθούν σεξουαλικά. Το ίδιο διαπιστώθηκε και από την έρευνα της εφαρμογής Quinn.

View this post on Instagram

A post shared by DIPSEA (@dipseastories)

Η Φατίμα αναφέρει πως όταν συνήθιζε να παρακολουθεί κλασικό πορνό, το έκανε πιο συχνά- περίπου μια φορά την εβδομάδα. «Έβλεπα πορνό, αυνανιζόμουν, έπλενα τα πιάτα. Ήταν μέρος της λίστας με όλα αυτά που είχα να κάνω μέσα στη μέρα. Δεν φάνταζε ενδιαφέρον ούτε σέξι. Ήταν λίγο σαν αγγαρεία» λέει.

Με το ηχητικό πορνό, αναφέρει πως αισθάνεται το σώμα της να συμμετέχει περισσότερο. Νιώθει εγκεφαλική διέγερση, αισθάνεται παρούσα και πιο ενεργή και ευαίσθητη.

Η ίδια λέει ότι είναι ένας ασφαλής και διασκεδαστικός τρόπος να εξερευνήσει την σεξουαλικότητα της. Κάποια πράγματα που δεν της άρεσαν όταν τύχαινε να τα δει σε βίντεο- σεξ με περισσότερα άτομα, γκέι σεξ, λεσβιακές σχέσεις- βρίκεται τώρα να τα απολαμβάνει. «Με τα βίντεο δεν μπορούσα να συνδεθω. Σκεφτόμουν διάφορα του στυλ γιατί έχεις τόσο μακριά νύχια;» λέει.

Είναι επίσης μια ηθική απόφαση. «Πιστεύω στα δικαιώματα των εργατών του σεξ αλλά ποτέ δεν ήμουν σίγουρη για το θέμα της συναίνεσης στο κλασικό πορνό. Όταν άρχισα να ακούω ηχητικό πορνό συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν άλλες επιλογές» αναφέρει.

«Όταν βλέπεις βίντεο στις δημοφιλείς ιστοσελίδες που υπάρχουν εκεί έξω, πώς μπορείς να είσαι σίγουρη ότι δεν έχει συμβεί κάτι κακό; Είναι περίπλοκο».

Ένα μοντέλο διανομής που επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν και να κατεβάζουν δωρεάν, παρέχοντας ελάχιστη έως καθόλου προστασία απέναντι σε πράγματα όπως η εκδικητική πορνογραφία, δεν είναι ιδιαίτερα σέξι.

Σύμφωνα με την Φατίμα, η λύση είναι να πληρώνουμε για το πορνό- ειδικά για το πορνό που παράγεται από γυναίκες. Ιδιαίτερα με τα ερωτικά podcast είναι ξετρελαμένη: «Δεν είχα σκεφτεί ποτέ στο παρελθόν ότι θα επένδυα σε κάτι τέτοιο αλλά τώρα το κάνω».»

Με πληροφορίες από: Guardian

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024