Το εμβόλιο ή τουλάχιστον η προθυμία για εμβολιασμό μπορεί να είναι το κλειδί για τον έρωτα στις μέρες μας, αν κρίνουμε από τις εξελίξεις στις εφαρμογές γνωριμιών.

Εκπρόσωποι του Tinder, του Bumble και του OkCupid δήλωσαν πρόσφατα ότι έχουν δει σημαντική αύξηση στη συχνότητα που οι χρήστες τους αναφέρουν τις λέξεις «εμβόλιο» ή «εμβολιασμένος/η» στο βιογραφικό τους, ενώ πολλοί θέτουν την προθυμία για εμβολιασμό ως προϋπόθεση για τις νέες γνωριμίες τους.

Σύμφωνα με το Tinder, οι αναφορές στη λέξη «εμβόλιο» στα βιογραφικά των χρηστών έχει αυξηθεί έως και 258% μεταξύ των μηνών Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Το Bumble λέει ότι έχει δει μια «σταθερή αύξηση» ενώ το OkCupid αναφέρει ότι όσοι δηλώνουν εμβολιασμένοι ή πρόθυμοι να εμβολιαστούν έχουν διπλάσια απήχηση συγκριτικά με όσους δηλώνουν πως δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Το OkCupid έχει επίσης προσαρμόσει το ερωτηματολόγιο των προφίλ του στις ανάγκες της πανδημίας, περιλαμβάνοντας ερωτήσεις όπως «ποιό θεωρείς το ιδανικό ραντεβού σε συνθήκες lockdown;». Το ίδιο και το Bumble.

Καθώς η πλειονότητα των ατόμων που χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών είναι νεαρής ηλικίας, το πιθανότερο είναι πως δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα. Παρόλα αυτά δηλώνοντας δημόσια πως είναι πρόθυμοι να εμβολιαστούν αποκτούν πλέον περισσότερες πιθανότητες για ραντεβού με το πρόσωπο που τους ενδιαφέρει.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr