Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
5 αθηναϊκές γκαλερί που επιστρέφουν με αξιόλογες εκθέσεις

5 αθηναϊκές γκαλερί που επιστρέφουν με αξιόλογες εκθέσεις

Οι περισσότερες εκθέσεις θα είναι επισκέψιμες κατόπιν ραντεβού.

Ενώ η κατάσταση παραμένει ρευστή αρκετές αθηναϊκές γκαλερί ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους, λαμβάνοντας φυσικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Οι περισσότερες είναι επισκέψιμες κατόπιν ραντεβού, άλλες είναι με αλλαγμένο ωράριο και όριο επισκεπτών.

Luke Edward Hall, Figs and Honey and Sailing


Ο νεαρός Βρετανός καλλιτέχνης παρουσιάζει νέα έργα σε χαρτί, πίνακες και κεραμικά εμπνεόμενος από την ελληνική μυθολογία, την ιστορία της τέχνης, την εσωτερική διακόσμηση, την μόδα και την αρχαιότητα. Τοποθετώντας τους πρωταγωνιστές του σε ένα κόσμο γεμάτο χρώμα και τα ξεχωριστά του μοτίβα, τα έργα του Hall φαίνονται να αφηγούνται μικρές ιστορίες δίχως τέλος τις οποίες οι θεατές καλούνται να ερμηνεύσουν με τον δικό τους τρόπο.

Η ρομαντική αισθητική των έργων του, αντλεί έμπνευση από το παρελθόν και κατακλύζεται από πλήθος αναφορών, από το Bloomsbury Group, που πίστευε στα ρευστά σύνορα μεταξύ τέχνης και design, στον Cecil Beaton και τη χρωματική αισθητική του Wes Anderson.

21 Ιανουαρίου -27 Φεβρουαρίου, The Breeder, Ιάσωνος 45, Μεταξουργείο, Επίσκεψη κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 210 3317527. (Η έκθεση έχει ήδη ξεκινήσει διαδικτυακά ενώ από τις 25/1 θα είναι επισκέψιμη και στον φυσικό χώρο της γκαλερί.)

Boyd Webb

Επηρεασμένος από τις υποδείξεις της εννοιακής και μετα-μινιμαλιστικής τέχνης της δεκαετίας του 1970, ο Boyd Webb δημιουργεί αρχικά εγκαταστάσεις, γλυπτά και κινηματογραφικά έργα για να εστιάσει τελικά στην φωτογραφία, που από πολύ νωρίς καταλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην δουλειά του.

Ήδη από την δεκαετία του ’80, ασχολείται αποκλειστικά, με την φωτογράφηση «στημένων» θεμάτων. Εμπνεόμενος από την επιστήμη, κατασκευάζει ο ίδιος τεχνητούς κόσμους με μακροκοσμικές και μικροκοσμικές προεκτάσεις. Με αξιοσημείωτη οικονομία μέσων δημιουργεί «θεατρικά σκηνικά» μέσα στα οποία οι συχνά απομονωμένοι χαρακτήρες του αγωνίζονται να προσπελάσουν τα εμπόδια που τους θέτει ο καλλιτέχνης.

4 Φεβρουαρίου – 13 Μαρτίου, Bernier/Eliades, Επταχάλκου 11, Θησείο, τηλ. 2103413936, Επίσκεψη κατόπιν ραντεβού στο bernier@bernier-eliades.com

ROOMS2021


Έξι επιμελητές εκθέσεων, ιστορικοί και θεωρητικοί της τέχνης, επιλέγουν από έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη και τον παρουσιάζουν στην Aίθουσα Tέχνης Καππάτος. Συμμετέχουν 7 καλλιτέχνες με εικαστικές, ηχητικές, φωτογραφικές εγκαταστάσεις, ζωγραφικά έργα, γλυπτά, projects.

Οι καλλιτέχνες παρουσιάζονται σε ξεχωριστά δωμάτια της γκαλερί και το περιβάλλον του δωματίου μεταμορφώνεται σε ένα προσωπικό χώρο του καλλιτέχνη. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να αναδειχθούν και να καταγραφούν οι σύγχρονες τάσεις και προτάσεις στον εικαστικό χώρο και να δημιουργηθεί ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος.

22 Ιανουαρίου- 6 Μαρτίου, Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, Αθηνάς 12, Αθήνα, Επίσκεψη κατόπιν ραντεβού στο τηλ: 2103217931.

Kalos & Klio, Επί τάπητος: Υφάνσεις δημοκρατίας


To εικαστικό δίδυμο από την Θεσσαλονίκη ασχολείται με την έννοια της Δημοκρατίας και τον τρόπο με τον οποίο αυτή υλοποιείται, βιώνεται, εκφυλίζεται ή απειλείται στη σύγχρονη εποχή. Η σειρά έργων «Επί Τάπητος» περιλαμβάνει χαλιά από μαλλί προβάτου και θιβετιανού γιακ, καθώς και βαμβακερά υφαντά.

Στα χειροποίητα χαλιά και υφαντά των Kalos & Klio, αρχετυπικά σύμβολα της λαογραφίας σε Ανατολή και Δύση επανεμφανίζονται μετουσιωμένα σε σύμβολα της σύγχρονης κουλτούρας, όπως είναι τα εικονίδια κοινωνικών μέσων (socialtograms) τα λογότυπα, anime ή ακόμα και χαρακτήρες ταινιών.

Kalfayan Galleries, Επίσκεψη κατόπιν ραντεβού στο info@kalfayangalleries.com

Ηλίας Παπαηλιάκης & Νικόλας Σημαντηράκης, Κάνε ό,τι κάνω


Οι δύο καλλιτέχνες παρουσιάζουν σε μία κοινή έκθεση σχέδια που έχουν κοινό χαρακτηριστικό το υλικό, μολύβι σε χαρτί, την διάσταση (15 x 21 cm) και ακριβώς τον ίδιο αριθμό σχεδίων, 300 ο καθένας. Ο Ηλίας Παπαηλιάκης με μερικές λιτές απλές γραμμές δημιουργεί εικόνες.

Στα σχέδια του αυτά διαπραγματεύεται το όριο, το «μέσα» , το «έξω», το ελάχιστο, το μέγιστο. Τα σχέδια του Νικόλα Σημαντηράκη είναι εσωτερικά τοπία, πορτραίτα και συνθέσεις με συμπαγείς φόρμες και τονισμένα περιγράμματα. Εδώ, επικρατεί η σχολαστική ανάλυση στην επεξεργασία της φόρμας, οι τονικές ποιότητες, οι άφθονες συναισθηματικές εναλλαγές, το γεμάτο.

a.antonopoulou.art, Αριστοφάνους 20, Ψυρρή, τηλ.: 210 3214994

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024