Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γκάγκα : Στην Πορτογαλία 20% των κρουσμάτων έχουν σχέση με τη μετάλλαξη –Το εμβόλιο φαίνεται να λειτουργεί

Γκάγκα : Στην Πορτογαλία 20% των κρουσμάτων έχουν σχέση με τη μετάλλαξη –Το εμβόλιο φαίνεται να λειτουργεί

«Υπήρχε πολύ μεγάλη χαλάρωση των μέτρων στις γιορτές στην Πορτογαλία» εξήγησε η κ. Γκάγκα. 

Στην Πορτογαλία το 20% των καινούργιων κρουσμάτων έχουν σχέση με τη μετάλλαξη, αλλά η μετάδοση είναι μεγάλη, το 80% των κρουσμάτων είναι ο ιός με την παλιά μορφή του, επισήμανε η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Μίνα Γκάγκα.

«Υπήρχε πολύ μεγάλη χαλάρωση των μέτρων στις γιορτές στην Πορτογαλία» εξήγησε η κ. Γκάγκα.

«Oι μεταλλάξεις είναι κάτι που πάντα σκεφτόμαστε όταν υπάρχει ένας ιός, γιατί είναι κάτι που συμβαίνει» τόνισε η γιατρός.

«Νομίζω ότι σε αυτή φάση έχουμε λόγο να κάνουμε πολύ σωστή διερεύνηση και παρακολούθηση στην επιστημονική κοινότητα, δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε παραπάνω στην κοινωνία, το εμβόλιο φαίνεται ότι λειτουργεί, πρέπει να κρατάμε τα μέτρα και να συνεχίσουμε προσεκτικά για να πάμε καλά μέχρι να εμβολιαστούμε όλοι» εξήγησε.

«Υπάρχουν ορισμένες περιοχές στην Αττική με πολλά κρούσματα, πρέπει να υπάρχει πολλή προσοχή, αλλά παντού πρέπει να υπάρχει προσοχή» προειδοποίησε η κ. Γκάγκα στον ΣΚΑΪ.

Για άνοιγμα πλατφόρμας εμβολιασμών των 80-84 ετών

Από την πλευρά του, ο ΓΓ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος δήλωσε στον σταθμό μας ότι έως στιγμής έχουν γίνει 120.000 εμβολιασμοί κι έχουν κλειστεί 400.000. «Υπάρχει πρόβλεψη να υπάρχουν τα εμβόλια για να είναι έτοιμα τα ραντεβού» διαβεβαίωσε. «Όταν κλείνουμε ραντεβού πρέπει να πηγαίνουμε για να μην υπάρχουν κενά, αν και υπάρχει πρόβλεψη κάλυψης από τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας» πρόσθεσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

«Σταδιακά ανοίγουμε τα εμβολιαστικά κέντρα ανάλογα με τα διαθέσιμα εμβόλια. Σήμερα θα σταλούν τα SMS που έχουν να κάνουν με τους 80 και πάνω (80 με 84). Αν είναι στην άυλη συνταγογράφηση ο ενδιαφερόμενος, μπορεί να επιβεβαιώσει απλώς το ραντεβού του. Αν δεν είναι, ή αν θέλει να αλλάξει το ραντεβού, μπορεί να μπει στο embolio.gov.gr, να πάει στο φαρμακείο ή το ΚΕΠ ακόμα και με 3ο πρόσωπο με υπεύθυνη δήλωση.

«Με το ΑΜΚΑ και το επώνυμο φαίνεται αν είναι η σειρά του ενδιαφερόμενου να εμβολιαστεί. Με κωδικούς taxisnet μπορεί να κλείσει το ραντεβού επιλέγοντας το εμβολιαστικό κέντρο που θέλει και το χρόνο ή να κλείσει το ραντεβού στο ΚΕΠ και το φαρμακείο».

Ο κ. Αναγνωστόπουλος πρόσθεσε ότι στα νησιά με κάτω από 1.000 κατοίκους θα γίνονται εμβολιασμοί ανεξαρτήτως ηλικίας, με έναρξη το Καστελόριζο στις 27 Ιανουαρίου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024