Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κικίλιας : Κάθε θάνατος είναι και ένα χτύπημα - 480 κρούσματα κατά μέσο όρο καθημερινά

Κικίλιας : Κάθε θάνατος είναι και ένα χτύπημα – 480 κρούσματα κατά μέσο όρο καθημερινά

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων ανέρχεται στα 46 έτη.

Στα 480 κρούσματα την ημέρα ανέρχεται ο κυλιόμενος μέσος όρος των κρουσμάτων στη χώρα μας, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, μεταφέροντας τις εκτιμήσεις του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κοροναϊό.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων ανέρχεται στα 46 έτη.

Ως προς την πληρότητα των ΜΕΘ, αυτή ανέρχεται σε 59% στην Αττική και 57% στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή υπάρχουν 5.881 ενεργά κρούσματα εκ των οποίων τα 2.304 βρίσκονται στην Αττική και τα 1.482 στην Κεντρική Μακεδονία.

Ο υπουργός απεύθυνε παράκληση να συνεχίζουν οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων έχει παρουσιάσει μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα.

«Τα στοιχεία μας προβληματίζουν για αυτό για άλλη μια φορά δεν θα κουραστούμε να μιλάμε για τα μέτρα προστασίας» είπε.

«Επίσης προβληματίζει το θέμα της μετάλλαξης του κοροναϊού» είπε και τόνισε πως Γερμανία, Πορτογαλία, Ισπανία και Βρετανία βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.

«Και εμείς έχουμε πληρώσει βαρύ τίμημα έχοντας χάσει 5.570 συνανθρώπους μας» συνέχισε ο κ. Κικίλιας. Όπως είπε, η Ελλάδα βρίσκεται 33η ανάμεσα σε 45 ευρωπαϊκές χώρες, «αλλά για εμάς κάθε θάνατος είναι ένα χτύπημα».

«Για εμας κάθε θάνατος είναι ένα χτύπημα» ανέφερε ο υπουργός.

«Μέχρι το εμβόλιο δεν είχαμε άλλο τρόπο να χτυπήσουμε τον ιό πέρα από τα μέτρα προστασίας» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε:

«Είμαι πολύ περήφανος που φθάσαμε στην αρχή του τέλους, είμαι περήφανος που δείξαμε ωριμότητα και αλληλεγγύη κατά τη διάρκεια των γιορτών και δεν είδαμε τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που φοβόμασταν».

Ανησυχία για την μετάλλαξη του ιού

Για τη μετάλλαξη του κοροναϊού μίλησε η Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση για τον ιό.

Η κ. Γκάγκα δεν έκρυψε ότι η μετάλλαξη του κοροναϊού προκαλεί ανησυχία, αλλά είναι θέμα προς διερεύνηση.

Ανέφερε ότι στην Πορτογαλία το 20% των κρουσμάτων αφορούν στη μετάλλαξη του κοροναϊού. Οι γιατροί της χώρας θεωρούν ότι η μετάλλαξη μπορεί να παίζει ρόλο για τη μεγαλύτερη μεταδοτικότητα της νόσου, αλλά σε αυτό συμβάλλει και η χαλάρωση των μέτρων.

Πάντως, όπως είπε η διευθύντρια του «Σωτηρία», τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στο νέο στέλεχος του ιού και δεν υπάρχει φόβος για αυτό.

Για την κατάσταση στην Ελλάδα, η Μίνα Γκάγκα τόνισε ότι σε σχέση με την αρχή του lockdown έχουν μειωθεί τόσο τα κρούσματα όσο και οι θάνατοι.

“Πρέπει να εξακολουθήσουμε να τηρούμε τα μέτρα” σημείωσε και πρόσθεσε ότι το άνοιγμα της οικονομίας πρέπει να γίνει σιγά-σιγά.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024