Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οσα φέρνει η ελληνική μουσική παρά το δράμα της πανδημίας

Οσα φέρνει η ελληνική μουσική παρά το δράμα της πανδημίας

Οι πρώτοι τίτλοι από τα άλμπουμ που ετοιμάζουν διαφορετικοί ερμηνευτές και τραγουδοποιοί μέσα στη χρονιά

Τραγούδια που γράφτηκαν στην καραντίνα, τίτλοι που συνδέονται με τη νέα μας πραγματικότητα, πολλές συνεργασίες και ντουέτα είναι το υλικό των νέων δίσκων που θα ακούσουμε μέσα στο 2021.

Γιώργος Νταλάρας. Δύο δίσκους ετοιμάζει να παραδώσει ο κορυφαίος ερμηνευτής. Κατ’ αρχάς μια καινούργια ενορχηστρωτική πρόταση σε παλαιότερα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει συμπράττοντας με νέους έλληνες και ξένους μουσικούς. Στις διασκευές αυτές θα συμπεριλάβει και κομμάτια λάτιν. Ο δεύτερος δίσκος θα συμπεριλαμβάνει φρέσκο υλικό. Πρόκειται για συνθέσεις του ίδιου του τραγουδιστή, που δούλεψε από την περίοδο της πρώτης καραντίντας. Οι δύο δουλειές ετοιμάζονται εκ παραλλήλου έχοντας δώσει ένα μικρό προβάδισμα στις διασκευές.

Νίκος Πορτοκάλογλου. Bρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο η σκέψη του Νίκου Πορτοκάλογλου να παρουσιάσει έναν δίσκο όπου θα συμπράττει με συναδέλφους του. Η επιθυμία για το εγχείρημα των ντουέτων προέκυψε από τη δημιουργία του τραγουδιού «Ενα νέο καλό» που ερμηνεύει για τις ανάγκες της τηλεοπτικής εκπομπής «Μουσικό κουτί» με τη Ρένα Μόρφη. Μέσα από τα γυρίσματα ο καλός τραγουδοποιός ήρθε κοντά με συναδέλφους του που δεν γνώριζε και διαπίστωσε ότι θα μπορούσε να προκύψει κάτι ενδιαφέρον από μια ενδεχόμενη συνεργασία.

Μανώλης Φάμελλος. Βρίσκεται στο στούντιο προετοιμάζοντας το επόμενο άλμπουμ. Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρώσει 16 τραγούδια και τα περισσότερα από αυτά θα συμπεριληφθούν στη νέα δισκογραφική δουλειά του. Υποψήφιος τίτλος είναι «Ετσι άρχισαν όλα» και θα έχει μια συνεργασία-έκπληξη. Οπως λέει ο ίδιος, «Νομίζω ότι θα είναι έτοιμος την άνοιξη. Ιδανική εποχή για να αποτύχει κανείς. Να αποτύχει λίγο καλύτερα, όπως έλεγε και ο Μπέκετ».

Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Οπως έχει δηλώσει στο «Νσυν» πριν από λίγο καιρό: «Ετοιμάζω τρεις δίσκους και ο ένας από αυτούς… «Απροστάτευτος». Τα τραγούδια θα τα πει και πάλι ο Σωκράτης Μάλαμας. Αρκετά από αυτά είναι διασκευές που έχω κάνει σε λατινοαμερικανική ποίηση. Οι περισσότεροι ποιητές δεν είναι γνωστοί. Εκείνος που ίσως γνωρίζουν κάποιοι είναι ο Καίσαρ Βαλιέχο (σ.σ.: περουβιανός σουρεαλιστής ποιητής, 1892-1938), στον οποίο έχω αφιερώσει το κομμάτι που ενδεχομένως γνωρίζει κάποιος, τον «Διάφανο». Μου αρέσει στη λατινοαμερικανική λογοτεχνία και ποίηση αυτό το μείγμα ρεαλισμού και φαντασίας που έχει. Νομίζω ότι κλίνω και εγώ προς τα εκεί ως γραφή. Ο άλλος δίσκος θα περιέχει ορχηστρικά κομμάτια και ο τρίτος θα είναι πιο λαϊκότροπος, στον οποίο θα παίζουν παιδιά από τη Λάρισα και θα τραγουδάει ο Γιάννης Λίταινας. Αυτός με τα λαϊκά θα πάρει περισσότερο χρόνο».

Στάθης Δρογώσης. ο τραγουδοποιός είχε ολοκληρώσει και ετοιμαζόταν να κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ πριν από την πρώτη καραντίνα. Οι επιδημιολογικές συνθήκες όμως έφεραν καινούργια δεδομένα. Ο τραγουδοποιός άφησε στην άκρη το παλιό υλικό του και σε λίγο καιρό θα παραδώσει 13 κομμάτια, τα οποία έγραψε το περασμένο καλοκαίρι. Στην ενορχήστρωση κυριαρχεί το πιάνο. Ο τίτλος του δίσκου θα είναι «Καρουζέλ». Στα περισσότερα τραγούδια υπογράφει τους στίχους και τη μουσική, εκτός από τρία στα οποία έχει βάλει τη μουσική και έχουν γράψει οι Μαρίτα Αλημίση, Ουρανία Πατέλη και Βαγγέλης Μαρκαντώνης.

Χρυσόστομος Καραντωνίου – Γιώργος Κλεφτογιώργος. Ενας δίσκος πολυσυλλεκτικός από ερμηνευτικής απόψης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το άλμπουμ που ετοιμάζουν από κοινού ο συνθέτης Χρυσόστομος Καραντωνίου και ο στιχουργός Γιώργος Κλεφτογιώργος από τη Formigart. Το πρώτο τραγούδι ήδη κυκλοφορεί ψηφιακά από την πλατφόρμα της εταιρείας. Πρόκειται για το «Κατάματα» που λέει ο Σωκράτης Μάλαμας. Στο στούντιο ετοιμάζονται να μπουν για να ερμηνεύσουν τα τραγούδια των καλών δημιουργών ο Μπάμπης Στόκας, η Μελίνα Κανά κ.ά.

Χρήστος Νινιός. Το άλμπουμ «Καινούργιο σώμα» θα περιλαμβάνει ντουέτα του με τον Χρήστο Δάντη, τον Παντελή Κυραμαργιό, τη Μάρω Μαρκέλλου, τον Αλέξανδρο Τζουγανάκη κ.ά.

String Demons. Τα τραγούδια που έγραψαν ή διασκεύασαν με τα έγχορδά τους για την παράσταση «Συρανό» του Ηλία Καρελλά (παίχθηκε πέρυσι στο θέατρο αλλά διακόπηκε λόγω μέτρων) θα κυκλοφορήσουν ο Κωνσταντίνος και η Λυδία Μπουντούνη.

Μάκης Σεβίλογλου. «Σαράντα χρόνια πειρατής» είναι ο τίτλος που νέου δίσκου που ετοίμασε και θα ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη ο Μάκης Σεβίλογλου. Στην καινούργια του δουλειά φιλοξενεί τις ωραίες φωνές του Γιάννη Κούτρα, του Λεωνίδα Μπαλάφα κ.ά.

Ερρικα Πατρικίου. Σε συνεργασία με την Ευσταθία, θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ με τίτλο «Τα μετεξεταστέα της Ευσταθίας», με 8 τραγούδια της Ευσταθίας σε νέες ενορχηστρώσεις από τον Μανώλη Λιάνη και ερμηνεία από την Ερρικα Πατρικίου και ένα ντουέτο με την Ευσταθία.

Μάριος Λαζ Ιωαννίδης. Ο ολοκληρωμένος δίσκος του με τίτλο «Αλμπού» θα περιλαμβάνει τραγούδια που έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα και κάποια που θα κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά.

Θανάσης Σκαργιώτης. Η δεύτερη δισκογραφική δουλειά του έχει τίτλο «Της χαραυγής το αχ», σε επιμέλεια παραγωγής του Θύμιου Παπαδόπουλου. Ανάμεσά τους και το τραγούδι «Μπερδέματα» που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τη συμμετοχή της Πολυξένης Καράκογλου.

Γεωργία Νταγάκη. Το άλμπουμ με τίτλο «Πάθος» θα κυκλοφορήσει, όπως και τα προηγούμενα, από εταιρεία του εξωτερικού. Περιλαμβάνει νέα τραγούδια αλλά και επανεκτελέσεις σε τραγούδια του Νίκου Ζούδιαρη, του Κώστα Μουντάκη, του Ψαραντώνη, του Σαββόπουλου κ.ά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024