
ΚΚΕ: Οι διερευνητικές με Τουρκία προκαλούν ανησυχία – Διεξάγονται υπό την αιγίδα ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ
Μάλιστα χαρακτηρίζει εύλογες αυτές τις ανησυχίες, καθώς όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ, οι συνομιλίες Αθήνας και Άγκυρας θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της άμεσης παρέμβασης της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, δυνάμεις τις οποίες ο Περισσός κατηγορεί ότι έχουν συστηματικά ανεχθεί και στηρίξει την επιθετικότητα της Τουρκίας.
Ανησυχία για την έναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας εκφράζει το ΚΚΕ.
Επικίνδυνες διευθετήσεις
Μάλιστα χαρακτηρίζει εύλογες αυτές τις ανησυχίες, καθώς όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ, οι συνομιλίες Αθήνας και Άγκυρας θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της άμεσης παρέμβασης της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, δυνάμεις τις οποίες ο Περισσός κατηγορεί ότι έχουν συστηματικά ανεχθεί και στηρίξει την επιθετικότητα της Τουρκίας.
Στο πλαίσιο αυτό η εκτίμηση του ΚΚΕ είναι ότι εκτός των σχεδίων για τη μοιρασιά του Αιγαίου, είναι υπό διαπραγμάτευση και επικίνδυνες διευθετήσεις στο Κυπριακό με τη λύση δύο κρατών.
Κανένας εφησυχασμός, καμία εμπιστοσύνη
Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει:
«Η ανακοίνωση της επανέναρξης των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας δημιουργεί εύλογη ανησυχία, καθώς πραγματοποιείται με την άμεση παρέμβαση δυνάμεων (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ), που έχουν συστηματικά ανεχθεί ή και στηρίξει την επιθετικότητα της τούρκικης άρχουσας τάξης και τα σχέδιά της για εφ’ όλης της ύλης διάλογο.
»Δεν επιτρέπεται, συνεπώς, κανένας εφησυχασμός ούτε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ, όταν μάλιστα είναι γνωστά τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και για επικίνδυνες διευθετήσεις στο Κυπριακό, που απ’ ό,τι φαίνεται μπαίνει κι αυτό στο παζάρι των φανερών ή παρασκηνιακών συζητήσεων».
#ΚΚΕ για τις διερευνητικές επαφές
?Εύλογη ανησυχία από την επανέναρξη, καθώς πραγματοποιείται με την παρέμβαση δυνάμεων που έχουν στηρίξει την τουρκική επιθετικότητα#Ελλάδα #Τουρκια https://t.co/3Y8lsRjBhS— Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ (@gt_kke) January 12, 2021
- Νότια Κορέα: Φυλάκιση 90χρονης για ξέπλυμα χρημάτων από εμπόριο ναρκωτικών που έκανε ο γιος της
- Ο Παναθηναϊκός ξόδεψε 10,7 εκ. ευρώ για το «9» σε 1,5 χρόνο!
- Σακελλαρίδης: Άμεση αποπομπή του προκλητικού και ψεύτη Λαζαρίδη από την κυβέρνηση
- «Ανεπίσημο χωρίς να είναι ατημέλητο» – Tο φανελένιο πουκάμισο κάνει την επανεμφάνισή του
- Απαγόρευση μεταγραφών επιβλήθηκε στην Παρτιζάν
- Δουδωνής για Λαζαρίδη: Αυτή η κυβέρνηση παρίστανε την κυβέρνηση των αρίστων αλλά είναι των αχρήστων

