Κοροναϊός : Ώρες αγωνίας για τον γιατρό που διασωληνώθηκε στη Λαμία
Ήταν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, φροντίζοντας καθημερινά δεκάδες ασθενείς κορoναϊού μέχρι που αρρώστησε και ο ίδιος
Ήταν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, φροντίζοντας καθημερινά δεκάδες ασθενείς κορoναϊού μέχρι που αρρώστησε και ο ίδιος.
«Ο γιατρός, ο συνάδελφός μας, είναι στη μονάδα, σήμερα εμφάνισε κάποια μικρά δείγματα βελτίωσης της κατάστασης του, σταθερός θεωρείται, υπό παρακολούθηση ακόμα, θα χρειαστούν τουλάχιστον κάποιες μέρες μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι ξεπερνάει τον κίνδυνο. Ακόμα δηλαδή η κατάσταση του είναι κρίσιμη» ανέφερε μιλώντας στο LIVE NEWS ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, Χρήστος Γεωργίου.
Πριν από 10 ημέρες, ο 47χρονος πνευμονολόγος, υπεύθυνος της μονάδας COVID του νοσοκομείου Λαμίας, εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα και αρχικά νοσηλεύτηκε στο σπίτι του μέχρι που επιδεινώθηκε η υγεία του.
«Είχε υψηλό πυρετό, με την εκδήλωση του πυρετού, ελέγχθηκε, βρέθηκε θετικός, παρέμεινε σπίτι του ένα ή δύο εικοσιτετράωρα με υψηλό πυρετό, όπου στη συνέχεια επιδεινώθηκε και αναπνευστικά, ήρθε στο νοσοκομείο και στη συνέχεια μέσα στα πρώτα δυο εικοσιτετράωρα επιβαρύνθηκε περαιτέρω αναπνευστικά και χρειάστηκε να διασωληνωθεί» πρόσθεσε ο κ. Γεωργίου.
Θετικοί η γυναίκα του και τα παιδιά του
Την ώρα που ο πνευμονολόγος δίνει τη δική του μάχη με τον κορoνaϊό, βρέθηκαν θετiκοί η γυναίκα του και τα 4 παιδιά του, ηλικίας από 6 έως 13 ετών.
«Ειδικά η γυναίκα του αντιμετώπισε έτσι λίγο μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά δόξα τω θεώ φαίνεται να πηγαίνουν όλα καλά. Τα παιδιά είναι σε πολύ πολύ κατάσταση και τα τέσσερα» σημείωσε η Δέσποινα Γρυπάρη, νοσηλεύτρια του νοσοκομείο Λαμίας.
Ο 47χρονος πνευμονολόγος, που κόλλησε στο καθήκον, δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα και η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη.
«Χωρίς άλλα προβλήματα, προφανώς όχι καπνιστής, αλλά εντούτοις εμφάνισε μια άσχημη οξεία προσβολή στο αναπνευστικό του, και για αυτό ακριβώς αναπνευστικά κατέρρευσε» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας.
Οι συνάδελφοί του βρίσκονται δίπλα φροντίζοντας εκείνον και την οικογένεια του και όλοι εύχονται για επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντά του.
«Άριστος επιστήμονας και οικογενειάρχης, ο οποίος είχε πραγματικά επιφορτιστεί με όλη την παρακολούθηση των ασθενών και πάνω στα καθήκοντά του είχαμε την ατυχία να βρεθεί θετικός, εξαιρετικός συνάδελφος και ένας άνθρωπος ο οποίος κοσμούσε το νοσοκομείο μας και το κοσμεί και πιστεύω θα πάνε όλα καλά και σύντομα» κατέληξε ο Χρήστος Γεωργίου.
Πάνω από δέκα γιατροί και νοσηλευτές έχουν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό στο νοσοκομείο της Λαμίας.
- Στο κόκκινο η ένταση με εκατέρωθεν επιθέσεις ΗΠΑ και Ιράν – «Τα Στενά του Ορμούζ, όχι τα πυρηνικά το μεγάλο αγκάθι»
- Όταν η yoga και η φύση γίνονται ένα
- Οι περιοχές με τα πιο ακριβά ενοίκια στην Αττική
- ΣΥΡΙΖΑ: Η τελευταία(;) διάσπαση: «Έφοδος» της μειοψηφίας στην Κουμουνδούρου – Το σχέδιο Πολάκη για να φάει… τη Δούρου
- Πολυτέλεια; Ξεχάστε όσα ξέρατε – Οι εκατομμυριούχοι της ΑΙ ξοδεύουν αλλού τα χρήματά τους
- ΕΛΑΣ: 400+1 πολίτες από την κοινωνία στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλα τα ονόματα στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο
- Συνταγή: Μεσογειακά ζυμαρικά με ψητή φέτα
- ΠΑΣΟΚ: Συντηρεί την κόντρα με την κυβέρνηση για το πρόγραμμα – Νέα συνέντευξη τύπου Ανδρουλάκη για τις 17 παρεμβάσεις στις συντάξεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442