ΠΟΥ – Εμβόλιο : Να υπάρχει ευελιξία ως προς την χρονική απόσταση ανάμεσα στην χορήγηση της πρώτης και της δεύτερης δόσης
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, είναι σημαντικό να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα στην καλύτερη εκμετάλλευση των περιορισμένων προμηθειών εμβολίων και την προστασία όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων.
Ο εμβολιασμός των ευρωπαϊκών χωρών με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech κατά της Covid-19 πρέπει να είναι ευέλικτος ως προς το χρονικό διάστημα ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη δόση, δήλωσε ο Χανς Κλούγκε, διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Ο Χανς Κλούγκε εξήγησε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα στην καλύτερη εκμετάλλευση των περιορισμένων προμηθειών εμβολίων και την προστασία όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων.
«Είναι σημαντικό μία τέτοια απόφαση να αντιπροσωπεύει μία ασφαλή συμβιβαστική λύση ανάμεσα στην περιορισμένη ικανότητα συνολικής προστασίας αυτήν την στιγμή και την αναγκαιότητα για τις κυβερνήσεις να προστατεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, μειώνοντας παράλληλα το βάρος οποιουδήποτε επόμενου κύματος της επιδημίας επί των συστημάτων υγείας», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε.
Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Ολυμπιακός είχε στο χορτάρι 16… Φουστέρ
- Έγκυος Αφροδίτη, συμπερίληψη και τα φτερά των 22 κιλών: Η αλήθεια της Victoria’s Secret σε αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ
- Αγρίνιο: «Δεχόμουν απειλές και είδα όπλο» – Τι είπε στην απολογία του ο 44χρονος για τη δολοφονία του κοινοτάρχη
- Κωνσταντίνος Δαβάκης: Ο δρόμος του καλού
- Δεν θα πάει στο Νταβός ο Μερτς για το «Συμβούλιο Ειρήνης» – «Ο ΟΗΕ είναι το σύστημά μας για διασφάλιση της ειρήνης», λέει ο Γερμανός ΥΠΕΞ
- «Φωτιά» το ενεργειακό κόστος σε Ελλάδα και Ευρώπη



