Το Facebook, το Twitter και το YouTube ανέλαβαν δράση κατά των δημοσιεύσεων  του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από τους υποστηρικτές του.

Όλες οι πλατφόρμες των social media έδωσαν «κόκκινη κάρτα» στον Πρόεδρος των ΗΠΑ παρά το γεγονός πως οι αναρτήσεις τους είχαν πλήθος αντιδράσεων.

Ωστόσο ο λόγος που τα social media έδωσαν άκυρο στον Τραμπ είναι πολύ σοβαρός, καθώς ο ίδιος όχι μόνο δεν φρόντισε να κάνει τους διαδηλωτές να σταματήσουν, αλλά τόνισε να μιλήσει με fake news επαναλαμβάνοντας το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μία απάτη.

Ειδικότερα το Facebook και το YouTube αφαίρεσαν το βίντεο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που απευθύνεται στους υποστηρικτές του, σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας.

Στο βίντεο, ο Τραμπ προέτρεψε τους ταραχοποιούς του Καπιτώλιο να «γυρίσουν σπίτι», ωστόσο επέλεξε να τους μιλήσει σε έναν συμπαθητικό τόνο ενώ  επανέλαβε τις αποτυχημένες αξιώσεις του για εκλογική απάτη.

«Αυτή είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης του βίντεο του Προέδρου Τραμπ», ανέφερε σε ένα tweet ο Guy Rosen, εκπρόσωπος του Facebook.

«Το καταργήσαμε διότι πιστεύουμε θέλουμε να συμβάλουμε στη μείωση του κινδύνου συνεχιζόμενης βίας».

Το Twitter απειλεί να διαγράψει και τον λογαριασμό του

Το Twitter κατάργησε εντελώς το βίντεο για 12 ώρες καθώς ανέφερε πως το βίντεο του ενδέχεται να περιέχει fake news.

Μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις το Twitter απειλεί να διαγράψει εντελώς τον λογαριασμό του Τραμπ μετά το βίντεο-ντροπή που ανέβασε τονίζοντας πως το περιεχόμενό του παραβιάζει την πολιτική τους.

Φαίνεται επίσης πως τον μπλόκαρε από τον λογαριασμό του ώστε να μην δημοσιεύσει κάτι άλλο, ενώ διέγραψε και δύο tweet του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο