Λάρισα: Έφοδος της αστυνομίας σε μονή, χειροπέδες στον ιερέα
Συνελήφθη ο ιερέας – Πρόστιμα στους πιστούς
Στα «πράσα» έπιασε η Αστυνομία ιερέα και πιστούς που τελούσαν λειτουργία σε μονή παλαιοημερολογιτών στη Λάρισα.
Το πρωί της Κυριακής, δεκάδες πιστοί πήγαν να παρακολουθήσουν λειτουργία στην Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής του παλαιού ημερολογίου, μη λαμβάνοντας υπόψιν τους τα αυστηρότερα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για την διασπορά του κοροναϊού.
Το γεγονός πληροφορήθηκε η αστυνομία που επενέβη με το τέλος της λειτουργίας, με αποτέλεσμα να επιβάλει πρόστιμα στους 40 περίπου παριστάμενους και παράλληλα να συλλάβει τον 37χρονο ιερομόναχο.
Ωστόσο, αρκετοί πιστοί διέφυγαν από τη μονή ενδεχομένως για να αποφύγουν την επιβολή προστίμου.
Στον ιερέα επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ, ενώ με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας παρέμεινε κρατούμενος, και εχτές του επιβλήθηκε τρίμηνη φυλάκιση με ανασταλτικό χαρακτήρα, καθώς επέτρεψε την είσοδο και την παραμονή των πιστών στην εκκλησία.
- Ερντογάν: Ποιος είναι ο αμφιλεγόμενος εισαγγελέας που διόρισε υπουργό Δικαιοσύνης
- Ιωάννης Καποδίστριας: Ο δρόμος παντός τιμίου ανθρώπου
- Eurovision 2026: Τι ώρα θα προβληθεί απόψε ο Α’ Ημιτελικός – πώς ψηφίζει το κοινό
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκληρίζει συνειδητά την ελληνική κτηνοτροφία
- Τι συμβαίνει με τα εισιτήρια του Final Four: Οι διαφορές μέσα σε 4 χρόνια (pic)
- Ορθολογικές και εφαρμόσιμες οι νέες ρυθμίσεις καθαρισμού οικοπέδων λέει η ΠΟΜΙΔΑ
