Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητροπολίτης Μόρφου : Πρέπει να είσαι χαζός να μην προτιμήσεις και λίγο πρόστιμο

Μητροπολίτης Μόρφου : Πρέπει να είσαι χαζός να μην προτιμήσεις και λίγο πρόστιμο

«Χίλιες φορές να γίνω (περίγελος κανενός δημοσιογράφου) και φυλακή να πάω αλλά να είμαι με τον Μέγα Βασίλειο να λειτουργώ» είπε ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

«Κάθε λειτουργία που γίνεται τώρα, είτε είναι πανηγυρική όπως είναι η σημερινή, είτε μία απλή λειτουργία, ένας ψάλτης και ένας παπάς και 2 πιστοί, είναι πολύ σημαντικό να γίνεται» ανέφερε ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος κατά τη λειτουργία που τελέστηκε προχθές στο ησυχαστήριο Αγίου Σεραφείμ Σαρώφ, στην Σκουριώτισσα Λευκωσίας της Κύπρου.

Η κοινωνία είναι «ομολογία πίστεως»

«Οπως ήρθαν τα πράγματα ένεκεν και της ασθενείας και της επιδημίας και ένεκεν των καθ’ υπερβολήν μέτρων που έχουν επιβληθεί, κάθε λειτουργία και κάθε προσέλευσή σας είτε εντός είτε εκτός του Ναού είναι μία ομολογία πίστεως» πρόσθεσε ο κ. Νεόφυτος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα romfea.gr.

Ανέφερε επίσης ότι «Κάθε φορά που κοινωνάτε κατά τον πατροπαράδοτο τρόπο που θέλει η Μητέρα Εκκλησία αιώνες τώρα να κοινωνούμε είναι μία ομολογία πίστεως. Παρακαλώ να συνεχίσετε στην ταπεινή μας Μητρόπολη αυτή την ομολογιακή στάση. Ο νόμος να κάνει τα του νόμου και οι άνθρωποι της πίστεως τα της πίστεώς τους».

«Και φυλακή να πάω»

«Εμείς ζούμε όχι μόνο για τη γη αλλά και για τον ουρανό. Οταν ο ουρανός μας λέει κάτι διαφορετικό από την γη προτιμούμε τα ουράνια. Οταν ακούς τι μας περιμένει πρέπει να είσαι χαζός να μην προτιμήσεις και λίγο πρόστιμο και κανέναν ονειδισμό και περίγελος κανενός δημοσιογράφου να γίνεις. Χίλιες φορές να γίνω και φυλακή να πάω αλλά να είμαι με τον Μέγα Βασίλειο να λειτουργώ. Μαζί με τον Οσιο Σεραφείμ να συλλειτουργούμε. Χίλιες φορές, χίλιες φυλακές όχι μία, χίλιες» υπογράμμισε ο κ. Νεόφυτος.

Κλείνοντας, ο μητροπολίτης Μόρφου τόνισε: «Να θυμάστε ότι έρχεται πολύ μεγάλη εορτή. Λένε οι Πατέρες ισάξια του Πάσχα, τα Φώτα. Κανείς να μην λείψει από τη λειτουργία των Φώτων. Οπου γίνει και όπως γίνει. Κανείς σας, και όπως μπορείτε».

Πηγή: romfea.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024