Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διεθνείς προσωπικότητες που «έφυγαν» το 2020

Διεθνείς προσωπικότητες που «έφυγαν» το 2020

Μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας καλλιτεχνικής σκηνής, θρύλοι του κινηματογράφου, της μουσικής και άλλων εκφράσεων της Τέχνης άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στη χρονιά που μας εγκαταλείπει.

Πρωταγωνίστησαν στην παγκόσμια καλλιτεχνική σκηνή και η απώλεια τους προκάλεσε θλίψη σε εκατομμύρια θαυμαστές τους σε όλο τον κόσμο.

Κέρκ Ντάγκλας, Σον Κόνερι, Ένιο Μορι-κόνε και ο δημιουργός των Αστερίξ και Οβελίξ, ήταν μερικές από τις μεγάλες προσωπικότητες που έφυγαν το 2020. Το έργο που άφησαν πίσω τους φυσικά… θα μείνει για πάντα ζωντανό.

Μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας καλλιτεχνικής σκηνής, θρύλοι του κινηματογράφου, της μουσικής και άλλων εκφράσεων της Τέχνης άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στη χρονιά που μας εγκαταλείπει.

Τι να πει κανείς για τον Κερκ Ντάγκλας;

Ο διάσημος ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου, μια από τις πιο εμβληματικές μορφές μιας χρυσής εποχής για την 7η Τέχνη, ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Σπάρτακος» του 1960 σε σκηνοθεσία Στάνλεϊ Κιούμπρικ, πεθαίνει σε ηλικία 103 ετών στις 5 Φεβρουαρίου.

Στα 70 χρόνια της πορείας του έπαιξε σε περίπου εκατό ταινίες, όμως η υπερπαραγωγή Σπάρτακος ήταν αυτή που τον καθιέρωσε ως θρύλο του κινηματογράφου.

Στις 6 Ιουλίου και σε ηλικία 91 ετών πεθαίνει ο πιο γνωστός σύγχρονος Ιταλός συνθέτης και μαέστρος, ο Ένιο Μορικόνε.

Οι ξεχωριστές δημιουργίες του έντυσαν μουσικά ταινίες σταθμούς όπως τις παραγωγές «Για μια χούφτα δολάρια», «Η αποστολή», «Σινεμά ο Παράδεισος», «Μαλένα».

Συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου ενώ οι συνθέσεις του ξεπέρασαν τις 500.

Ο Βρετανός πράκτορας Τζέιμς Μπόντ που αγαπήθηκε όσο κανένας ενσαρκώθηκε μοναδικά από τον Σον Κόνερι.
Ο Σκωτσέζος ηθοποιός πρωταγωνίστησε σε επτά συνολικά ταινίες Μποντ αλλά κατόρθωσε να πείσει κριτικούς και κοινό για το πηγαίο ταλέντο του και για πολύ απαιτητικούς ρόλους.

Με πολύ σημαντικές διακρίσεις και βραβεία πήρε το Όσκαρ σχετικά αργά για το ρόλο του στην ταινία Οι Αδιάφθοροι (The Untouchables). Τον Ιούλιο του 2000 χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Ο Αλμπέρ Ουντερζό, ο διασημότερος δημιουργός κόμικς της Γαλλίας, αποχωρεί από τα εγκόσμια στις 24 Μαρτίου, πλήρης ημερών στα 92 του χρόνια από ανακοπή καρδιάς ενώ κοιμόταν.

Ήταν το ιερό τέρας της γελοιογραφίας και με τον Ρενέ Γκοσινί ήταν οι δημιουργοί της διάσημης σειράς Αστερίξ και Οβελίξ.

Ο Αστερίξ έχει μεταφραστεί σε 111 γλώσσες και διαλέκτους σε όλον τον κόσμο.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024