Ο άνθρωπος πίσω από το αγαπημένο μπαρ της πόλης-και όχι μόνο- Baba au Rum μας δίνει ιδέες για δύο cocktail που μπορούμε να φτιάξουμε σπίτι, είναι εντελώς γιορτινά-πρωτοχρονιάτικα και θα βοηθήσουν λίγο την κατάσταση με την πολυαναμενόμενη είσοδο του 2021: όλες και όλοι χρειαζόμαστε να είναι πραγματικά καλύτερο από την χρονιά που φεύγει.

Cocκtail No1: Red Velvet Punch

Ο Θάνος Προυναρούς περιγράφει αυτό το κατακόκκινο δημιούργημα ως εξής: «παντς απο το χωριό του Αη-Βασίλη». Ζεστά αρώματα μελιού και γήινες νότες αναδίδονται, ενώ κονιάκ και βερμούτ δένουν αρμονικά με τα λεπτά χαρακτηριστικά του τριαντάφυλλου και των μούρων.

Κόκκινα φρούτα: όταν προστίθενται σε ένα cocktail με τον σωστό τρόπο, απλώς το απογειώνουν

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύονται:

*1 μέρος σιρόπι μελιού (3 μέρη μελι σε 1 μέρος νερού)

*2 μέρη χυμο λεμόνιου-μοσχολέμονου

*3 μέρη αλκοόλ (Κονιάκ και γλυκο βερμούτ απο ροζέ κρασί της περιοχής Chambery -Chamberyzette)

*4 μέρη χυμό κράνμπερι

* Σπόροι απο κάρδαμο,κόκκινα σμέουρα και αρωματικό τριαντάφυλλο

Το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 3-4 ώρες και κατόπιν σερβίρουμε σε ωραίες κούπες με πάγο. Γαρνίρουμε με φύλλα απο κόκκινο τριαντάφυλλο.

Θάνο, ελπίζουμε να ανταμώσουμε σύντομα στα μπαρ και τις μπάρες

Cocktail No2: Santa’s Marmalade Cocktail

Φρουτώδες, δροσερό και ευκολόπιοτο λόγω της ευχάριστης γλυκόξινης γεύσης του

*50ml spiced ρούμι 10μλ grand marnier ή cointreau

*2 κουταλάκια γλυκού μαρμελάδα φρούτα του δάσους

*10ml χυμό λεμονιού ή λάιμ

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε σέικερ, πάγο και ανακινούμε δυνατά. Αν δεν έχουμε σέικερ σε μεγάλη κανάτα και τα ανακατεύουμε μαζί με πάγο μέχρι να λιώσει η μαρμελάδα και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Σερβίρουμε χωρίς τον πάγο σε ένα ποτήρι κοκτέιλ και γαρνίρουμε με μούρα ή στικ κανέλας και αστεροειδή άνισο ή και όλα μαζί.

O Θάνος Προυναρούς μας προτρέπει να νιώσουμε ελεύθεροι να δημιουργήσουμε και να πειραματιστούμε κρατώντας τις βασικές αρχές γλυκού/ξινού!

Παιχνίδι με τις γαρινιτούρες: αποξηραμένα άνθη και φρούτα είναι μια καλή ιδέα.