Η πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζει συνειδητά να εξαθλιώνει, όπως κατέδειξε η πρόσφατη Έκθεση-καταπέλτης του Συμβουλίου της Ευρώπης, τους πρόσφυγες, να εμπαίζει και να δηλητηριάζει τις τοπικές κοινωνίες με χρυσοπληρωμένες φυλακές χιλιάδων ανθρώπων, και να εκθέτει τη χώρα στην Ευρώπη, τονίζει ο τομεάρχης μετανάστευσης του ΣΥΡΙΖΑ

«Στο ίδιο έργο θεατές, αν και κάποιοι πάνε να μας πείσουν ότι όλα είναι καλά. Καμία ανάληψη ευθύνης, καμία αυτοκριτική, καμία ουσιαστική παρέμβαση για την ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση των αιτούντων άσυλο μόνο επικοινωνιακά τεχνάσματα, κυνισμός και αυταρχισμός απέναντι σε όσους καταγγέλλουν την απαράδεκτη από κάθε άποψη διαχείρισή τους», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γ. Ψυχογιός.

Δραματική κατάσταση

Ο κ. Ψυχογιός υποστηρίζει ότι «Από την ‘πρότυπη’ δομή – ‘ξενοδοχείο’ του νέου Καρά Τεπέ Λέσβου όπως την αποκαλούσαν κύκλοι του Υ.ΜΕ.ΑΣ. και την Σάμο όπου η κατάσταση είναι επίσης δραματική με υπόθεση ανηλίκων να έχει παραπεμφθεί από την Εισαγγελία της Ρώμης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

«Η πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζει συνειδητά να εξαθλιώνει, όπως κατέδειξε η πρόσφατη Έκθεση-καταπέλτης του Συμβουλίου της Ευρώπης, τους πρόσφυγες, να εμπαίζει και να δηλητηριάζει τις τοπικές κοινωνίες με χρυσοπληρωμένες φυλακές χιλιάδων ανθρώπων, και να εκθέτει τη χώρα στην Ευρώπη, η οποία βέβαια έχει τις δικές της μεγάλες ευθύνες στο προσφυγικό», προσθέτει.

Σκανδαλώδης

«Πριν βιαστεί ο κος Μηταράκης να μας κατηγορήσει και πάλι για αναπαραγωγή δήθεν προπαγανδιστικών δημοσιευμάτων ας δει τις δηλώσεις του ομογάλακτού του στο Λαϊκό Κόμμα, Γερμανού Υπουργού Αναπτυξιακής Βοήθειας Γκερντ Μίλερ, ο οποίος αναρωτιέται γιατί 3 μήνες μετά την φωτιά στην Μόρια, και ενώ έχουν διατεθεί αθρόα κονδύλια από την ΕΕ, υπάρχει ακόμα αυτή η σκανδαλώδης κατάσταση, καθώς επίσης και τις σοβαρές καταγγελίες οργανώσεων του πεδίου με χρόνια δράση και εμπειρία», υπογραμμίζει ο βουλευτής.

Ο κ. Ψυχογιός αναφέρει ότι «Αυτή η ανθρωπιστική ντροπή που προσβάλλει και τον ίδιο τον ελληνικό λαό, ο οποίος αποτέλεσε παράδειγμα αλληλεγγύης, πρέπει να σταματήσει αύριο κιόλας. Ο κος Μηταράκης και η κυβέρνηση της ΝΔ, που μας έχουν καταστήσει σε όλα τα θέματα Ουγγαρία του Νότου, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όπως βέβαια και η Ευρώπη που πρέπει να εφαρμόσει υποχρεωτικές συλλογικές λύσεις στο προσφυγικό και όχι να δημιουργεί χώρες δεσμοφύλακες και αποθήκες ψυχών».

Μικρές ανοιχτές δομές με γρήγορες διαδικασίες ταυτοποίησης

«Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είμαστε στην πρώτη γραμμή δίπλα στους πρόσφυγες και τις οικογένειές τους, δίπλα στις τοπικές κοινωνίες, δίπλα και μέσα στο κίνημα αλληλεγγύης. Με συγκεκριμένες προτάσεις για μικρές ανοικτές δομές στα νησιά με γρήγορες διαδικασίες ταυτοποίησης και σταθερή αποσυμφόρηση των πιο ευάλωτων προς την ενδοχώρα αλλά και την Ευρώπη, όπως άλλωστε κάναμε ως κυβέρνηση με πάνω από 35.000 ανθρώπους να μεταφέρονται στα ευρωπαϊκά κράτη μέσα από το πρόγραμμα μετεγκατάστασης – που δεν ζήτησε ποτέ η ΝΔ- και τις οικογενειακές επανενώσεις. Αλλά και για την επανέναρξη της κοινωνικής ένταξης που έχουν υπονομεύσει και καταργήσει σε όλα τα επίπεδα και μαζί με αυτή και την κοινωνική συνοχή.», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ψυχογιός.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr