Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σχοινάς : Χριστουγεννιάτικο δώρο για τους ευρωπαίους το εμβόλιο

Σχοινάς : Χριστουγεννιάτικο δώρο για τους ευρωπαίους το εμβόλιο

«Αν στις 21 Δεκεμβρίου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων Ema δώσει, όπως ελπίζουμε, την αναγκαία άδεια, μετά εμείς, ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα πρέπει να δώσουμε το τυπικό "πράσινο φως»

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, αναφέρεται στη δυνατότητα να αρχίσει η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κοροναϊού στις διάφορες  χώρες-μέλη πριν από το τέλος του έτους.

«Αν στις 21 Δεκεμβρίου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων Ema δώσει, όπως ελπίζουμε, την αναγκαία άδεια, μετά εμείς, ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα πρέπει να δώσουμε το τυπικό «πράσινο φως». Διαφορετικά τα εμβόλια δεν θα μπορέσουν να διανεμήθουν. Εγγυώμαι ότι θα δουλέψουμε με τεράστια ταχύτητα», τόνισε ο κύριος Σχοινάς.  Πρόσθεσε, δε, ότι «σε δυο ημέρες θα ολοκληρωθεί μια διαδικασία που συνήθως απαιτεί δυο μήνες».

Σε ό,τι αφορά την ακριβή ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσουν οι διάφορες εκστρατείες εμβολιασμού στις χώρες μέλη της Ένωσης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε:

«Το ευρωπαϊκό  V-Day θα είναι ακριβώς την ημέρα κατά την οποία οι κούτες εμβολίων θα βγουν από τις βιομηχανίες στο Βέλγιο και θα σταλούν σε όλες τις χώρες-μέλη. Το εμβόλιο θα αποτελέσει χριστουγεννιάτικο χώρο για τους ευρωπαίους, διότι θα μπορέσουμε να αρχίσουμε τον εμβολιασμό πριν από το τέλος του χρόνου. Η ακριβής ημέρα, όμως, στις διάφορες χώρες θα εξαρτηθεί από τα εθνικά σχέδια: κάποιοι θα ξεκινήσουν στις 26 Δεκεμβρίου, κάποιοι άλλοι στις 27 ή στις 28. Και ούτω καθεξής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024