Όλες οι εφαρμογές για το iPhone και το iPad θα ενημερώνουν στο εξής τους χρήστες για τα δεδομένα που συλλέγονται και τον σκοπό της συλλογής, ανακοίνωσε η Apple.

Οι πληροφορίες θα εμφανίζονται πριν από την εγκατάσταση νέων εφαρμογών, οι χρήστες όμως δεν θα έχουν την επιλογή να απενεργοποιήσουν τη συλλογή δεδομένων –το μόνο που θα μπορούν να κάνουν είναι να ματαιώσουν την εγκατάσταση.

H προειδοποίηση θα ενημερώνει τον χρήστη για τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για παρακολούθηση (Πηγή: Apple)

Η προειδοποίηση θα εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης χωρισμένη σε δύο τμήματα. Το πρώτο αφορά τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για παρακολούθηση του χρήστη και προβολή στοχευμένων διαφημίσεων, ενώ το δεύτερο περιλαμβάνει τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο προφίλ του χρήστη.

Τα δεδομένα τοποθεσίας και η λίστα επαφών είναι δύο από τα μέσα που χρησιμοποιούν οι διαφημιστές για παρακολούθηση των χρηστών, λέει η Apple.

Ακόμα, τα app θα πρέπει να διευκρινίζουν αν αξιοποιούν δεδομένα από άλλες εφαρμογές και δικτυακούς τόπους που είχε επισκεφθεί ο χρήστης, καθώς και το εάν τα δεδομένα που συλλέγονται αποστέλλονται σε τρίτους, όπως για παράδειγμα τα διαφημιστικά δίκτυα.

Η Apple προειδοποιεί ότι θα πραγματοποιεί ελέγχους για να διαπιστώσει αν τα app συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες. Σε διαφορετική περίπτωση θα εκδιώκονται από το App Store.

TAGS:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr