Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Σαουθάμπτον έκανε την ανατροπή (με την παρέμβαση του VAR) και έφυγε με σπουδαία νίκη (1-2) από την έδρα της Μπράιτον χάρη στο 6ο φετινό γκολ του Ντάνι Ινγκς στη σεζόν. Στην 5η θέση με 20 βαθμούς οι «Άγιοι» (με παιχνίδι περισσότερο), με τους «γλάρους» να μένουν στην 16η θέση με 10 βαθμούς.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυναμικά στο ματς και απείλησαν μόλις στο 5′ με τον Γουέλμπεκ να κάνει το σουτ αλλά ο ΜακΚάρθι έδιωξε με τα πόδια την μπάλα. Ωστόσο, οι «γλάροι» δεν άργησαν να πάρουν το προβάδισμα.

Στο 25′ ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι σε χέρι του Γουόρντ-Πράουζ και ο Γκρος ευστόχησε από τα έντεκα βήματα κάνοντας το 1-0.

Οι «Άγιοι» ανέβασαν την απόδοσή τους, απείλησαν στο 40′ με τον Γουόλκοτ και έφτασαν στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις. Ο Γουόρντ-Πράουζ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Βέστεργκαρντ πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Το γκολ της ισοφάρισης έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ήταν πιο επικίνδυνοι στο δεύτερο μέρος και έχασαν ευκαιρία στο 60′ με τον Γουόλκοτ, ενώ ο Ράιαν απέκρουσε την κεφαλιά του Άρμστρονγκ.

Η πίεση απέδωσε καρπούς και η Σαουθάμπτον βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 78′ ο Μαρτς ανέτρεψε τον Γουόκερ Πίτερς στα όρια της περιοχής, με τον διαιτητή να σφυρίζει το πέναλτι μετά από τη χρήση του VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ινγκς, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-2, πετυχαίνοντας το 6ο φετινό του γκολ στη σεζόν.

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Ράιαν, Γουέμπστερ, Μαρτς, Ντανκ, Φέλτμαν, Λάμπτεϊ, Μπισουμά, Γουάιτ (82’ Τζαχανμπάκς), Γκρος, Κόνολι (65’ Μοπέ), Γουέλμπεκ (82’ Τροσάρ)

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: ΜακΚάρθι, Γουόκερ Πίτερς, Μπεντνάρεκ, Βέστεργκαρντ, Μπέρτραντ, Ντζενεπό (46’ Ινγκς), Ρομέου, Γουόρντ Πράουζ, Άρμστρονγκ, Γουόλκοτ (69’ Ρέντμοντ), Άνταμς