Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : Παίρνουν φαγητό στη παμπ για να πιούν μπίρα και... δεν το τρώνε

Βρετανία : Παίρνουν φαγητό στη παμπ για να πιούν μπίρα και… δεν το τρώνε

Στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο κινδύνου 2 στη Βρετανία, οι παμπ παραμένουν ανοιχτές και οι πολίτες μπορούν να τις επισκεφτούν και να κάτσουν σε αυτές. Ωστόσο, μπορούν να πάρουν κάποιο αλκοολούχο ποτό μόνο εφόσον έχουν παραγγείλει και φαγητό.

Η μπίρα στη παμπ είναι το… εθνικό σπορ των Βρετανών και ορισμένοι από αυτούς φτάνουν στα άκρα για να απολαύσουν λίγο αλκοόλ.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο κινδύνου 2 στη Βρετανία, οι παμπ παραμένουν ανοιχτές και οι πολίτες μπορούν να τις επισκεφτούν και να κάτσουν σε αυτές. Ωστόσο, μπορούν να πάρουν κάποιο αλκοολούχο ποτό μόνο εφόσον έχουν παραγγείλει και φαγητό.

Παρατηρείται, λοιπόν, το απαράδεκτο – από πολλές απόψεις – να παραγγέλνουν φαγητό και να μην το τρώνε, απλά και μόνο για να μπορέσουν να πιουν μια μπίρα. Δεν πρόκειται για κάτι μεμπτό βέβαια, εφόσον πληρώνουν για αυτό και οι μαγαζάτορες βγαίνουν κερδισμένοι, αλλά το φαγητό αυτό τις περισσότερες φορές καταλήγει στα σκουπίδια.

«Πηγαίνετε στη παμπ μόνο αν πεινάτε»

Viral έχει γίνει η ανάρτηση ενός μπάρμαν από το Σέφιλντ, ο οποίος ζητά από τους συμπολίτες του να πηγαίνουν στην παμπ μόνο αν πεινάνε.

Ο Ουίλ Νταλρίμπλ μοιράστηκε μια φωτογραφία με τρία πιάτα γεμάτα φαγητό, τα οποία οι πελάτες είχαν παραγγείλει απλά και μόνο επειδή ήθελαν να πιούν «δύο μπίρες ο καθένας».

Ο νεαρός αναγκάστηκε να πετάξει όλο αυτό το φαγητό στα σκουπίδια, την ώρα που «κάθε μέρα βγαίνουν ειδήσεις για ανθρώπους που βασίζονται σε τράπεζες τροφίμων και δωρεάν σχολικά γεύματα», όπως είπε στο Twitter.

Πολλοί ήταν αυτοί που επισήμαναν στον μπάρμαν ότι μπορεί να βάζει το φαγητό σε πακέτο και να το δωρίζει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο ίδιος, αυτό δεν είναι δυνατό, καθώς σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες στη Βρετανία, το φαγητό στις παμπ πρέπει να καταναλώνεται εντός του καταστήματος και υπάρχει και ο κίνδυνος να χαλάσει ή να μολυνθεί κατά τη μεταφορά.

Αλαλούμ με τους κανόνες για τη λειτουργία των παμπ

Γενικότερα, τα παράπονα των ιδιοκτητών εστίασης είναι πολλά καθώς οι κανόνες της κυβέρνησης για τη λειτουργία των καταστημάτων τους μετά το δεύτερο lockdown είναι ασαφείς.

Η οδηγία της κυβέρνησης αναφέρει ότι «το αλκοόλ μπορεί να σερβιριστεί στα καταστήματα εστίασης μόνο αν συνοδεύεται από ένα ολοκληρωμένο γεύμα». «Ολοκληρωμένο γεύμα» θεωρείται το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό, αλλά μετά υπάρχει χάος… Mια κρεατόπιτα δεν θεωρείται γεύμα, αλλά μια σαλάτα με πατάτες τηγανητές λογίζεται ως γεύμα!

Kάποιοι ιδιοκτήτες παμπ παρανομούν με ευφάνταστο τρόπο, σερβίροντας πιάτα… με βραστό νερό ως γεύμα. Άλλοι πάλι, οι οποίοι τηρούν τον νόμο κατά γράμμα, έρχονται αντιμέτωποι με τα παράπονα των πελατών τους, ειδικά των τακτικών θαμώνων.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024