Γαλλία : Στηρίζει η κυβέρνηση την αστυνομία – Οργή κατά διαδηλωτών
Οι "χούλιγκαν καταστρέφουν τη Δημοκρατία", δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν στο τέλος της διαδήλωσης στο Παρίσι κατά του νόμου για την Καθολική Ασφάλεια που σημαδεύτηκε από σκηνές βανδαλισμού.
Οι «χούλιγκαν καταστρέφουν τη Δημοκρατία», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν στο τέλος της διαδήλωσης στο Παρίσι κατά του νόμου για την Καθολική Ασφάλεια που σημαδεύτηκε από σκηνές βανδαλισμού.
«Υποστήριξη στους αστυνομικούς μας και τους χωροφύλακες μας, για άλλη μια φορά πολύ βίαια ανέλαβαν καθήκοντα», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter όταν η διαδήλωση άρχιζε να διαλύεται στο κέντρο του Παρισιού.
Περίπου 90 συγκεντρώσεις
Συνολικά, 52.350 διαδηλωτές μετείχαν σε περίπου 90 συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν στη Γαλλία κατά του νόμου αυτού, από τους οποίους οι 5.000 στο Παρίσι, σύμφωνα με καταμέτρηση του υπουργείου Εσωτερικών.
Υπήρξαν «64 συλλήψεις (σ.σ. σε όλη τη Γαλλία)», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών προσθέτοντας ότι μεταξύ των τραυματιών είναι 8 μέλη των δυνάμεων της τάξης.
Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, η κινητοποίηση φθίνει σε σύγκριση με εκείνη της περασμένης εβδομάδας, όταν 133.000 πολίτες πραγματοποίησαν πορεία στη Γαλλία, από τους οποίους οι 46.000 στο Παρίσι.
- Γάζα: «Συλλογική τιμωρία» – Το Ισραήλ έχει δολοφονήσει πάνω από 700 συγγενείς δημοσιογράφων
- Γκύζη: Άνδρας μαχαίρωσε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε – Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση η γυναίκα
- Ivan Greko: Στο Αυτόφωρο τη Δευτέρα μετά την ποινική δίωξη για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος
- Μεταγραφική ενίσχυση για τον Άρη
- Χωρίς προβλήματα διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές στο Κόσοβο
- Με μαγιό στον Αστέρα, ξυπόλητη στην Πλάκα, για ποτά στην Ύδρα – Η Μπριζίτ Μπαρντό στην Ελλάδα το ’69

