
Ψητά αχλάδια με μασκαρπόνε και καρύδια
Το τέλειο χειμωνιάτικο γλυκό για τις στιγμές που θες κάτι εύκολο και ελαφρύ.
Ψητά ή ποσέ τα αχλάδια είναι μια πολύ ωραία βάση για εύκολα χειμωνιάτικα γλυκά. Σε αυτή τη συνταγή ψήνονται στο φούρνο, είτε με τη φλούδα είτε καθαρισμένα, και κατά τη διάρκεια του ψησίματος περιχύνονται με κρασί και μέλι.
Υλικά:
4 ώριμα αχλάδια
500ml λευκό κρασί
150 γρ μέλι
1 φύλλο δάφνης
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
300γρ μασκαρπόνε
2 κ.σ. ζάχαρη
100γρ καρύδια
Εκτέλεση:
-Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
-Πλένω τα αχλάδια και κόβω ένα μικρό κομμάτι από την κάτω πλευρά ώστε να μπορούν να σταθούν όρθια.
-Τοποθετώ τα αχλάδια σε ένα μικρό ταψί. Δεν πρέπει να έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.
-Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το κρασί μαζί με το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και έπειτα περιχύνω τα αχλάδια.
-Βάζω το ταψί στον φούρνο, χωρίς να το καλύψω, στον φούρνο που έχω προθερμάνει.
-Αφήνω τα αχλάδια να ψηθούν για 45 λεπτά με 1 ώρα (ανάλογα με το μέγεθός τους). Περίπου κάθε τέταρτο μαζεύω ζουμί από το ταψί και περιχύνω με αυτό τα αχλάδια. Τα αχλάδια είναι έτοιμα όταν ένα ξύλινο καλαμάκι τα διαπερνά με ευκολία.
-Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρω προσεκτικά σε μια πιατέλα.
-Μεταφέρω το ζουμί από το ταψί σε ένα κατσαρολάκι και το βράζω μέχρι να γίνει ελαφρύ σιρόπι.
-Όσο τα αχλάδια ξεκουράζονται βάζω τα καρύδια σε ένα ταψί και τα βάζω στον φούρνο (στην ίδια θερμοκρασία) για περίπου 10 λεπτά.
-Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το μασκαρπόνε με την ζάχαρη. Μπορώ να ξεκινήσω με την μισή από την προτεινόμενη ποσότητα ζάχαρης και να προσθέσω σταδιακά όση μου αρέσει.
Πρόταση σερβιρίσματος:
Βάζω λίγο από το μείγμα μασκαρπόνε σε κάθε πιάτο και τοποθετώ. Τοποθετώ από πάνω τα αχλάδια, όρθια. Περιχύνω με το σιρόπι. Από πάνω τρίβω με τα χέρια μου μερικά καρύδια.
- Ο Τζακ Νίκολσον στα 89α γενέθλιά του – Η φωτογραφία που αποκάλυψε η κόρη του
- Ζαβιτσάνος: Νομοτελειακή η αλλαγή στην τηλεόραση, είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε
- Το πρόγραμμα των play off της Euroleague – Πότε παίζουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Ταφόπλακα στο «θεσμικό» προφίλ Μητσοτάκη από Γεωργιάδη που στοχοποιεί την Κοβέσι προσωπικά
- Μονακό – Μπαρτσελόνα 79-70: Οι Μονεγάσκοι στο δρόμο του Ολυμπιακού
- Τέλος στο θρίλερ Πάουελ – Ανοίγει ο δρόμος για τη νέα ηγεσία της Fed