Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – Μπράγκα 2-4 : Από τριάρα σε… τεσσάρα η ΑΕΚ

ΑΕΚ – Μπράγκα 2-4 : Από τριάρα σε… τεσσάρα η ΑΕΚ

Νέος ευρωπαϊκός διασυρμός για την Ένωση που γνώρισε βαριά ήττα με 4-2 από την Μπράγκα στο ΟΑΚΑ και βγαίνει τελευταία στον όμιλο.

Μια βδομάδα μετά το κάζο από τη Ζόρια η ΑΕΚ γνώρισε νέο ευρωπαϊκό διασυρμό στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά δεχόμενη τέσσερα γκολ από την Μπράγκα! Η Ένωση έχασε με 4-2 από τους Πορτογάλους σε μια βραδιά που δεδομένα την στιγματίζει και τσαλακώνει ακόμα περισσότερο το ευρωπαϊκό της προφίλ.

Οι Κιτρινόμαυροι, φάνηκε να έχουν περισσότερο από όσο θα έπρεπε το μυαλό τους στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Δεν μπήκαν ποτέ στο ματς, έχαναν 2-0 από το… δεκάλεπτο και μένει να φανεί τι απόνερα θα προκαλέσει αυτό το αποτέλεσμα. Μιας και είναι δεδομένο πως το ματς με τον Παναθηναϊκό φέρνει μεγάλη πίεση στην ΑΕΚ, αλλά και τον Μάσιμο Καρέρα.

Στο 7’ η Μπράγκα θα κερδίσει κόρνερ στην πρώτη επίσκεψή της στην περιοχή της ΑΕΚ. Και θα καταφέρει να σκοράρει. Η μπάλα θα στρωθεί στον Τορμένα που από το ύψος του πέναλτι θα κάνει με πλασέ το 0-1 για τους Πορτογάλους.

Ενώ δύο λεπτά μετά θα γίνει και το 0-2! Από αριστερά ο Γκαλένο πήρε τη μπάλα, άδειασε τον Μπακάκη, πάτησε περιοχή, έκανε την παράλληλη σέντρα , η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Τσιντώτα και εξ επαφής σε κενή εστία ο Εσγάιο την έσπρωξε στα δίχτυα!

Κάπως έτσι η Ένωση βρέθηκε με δύο γκολ πίσω στο σκορ, πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το 10λεπτο! Η ΑΕΚ προσπάθησε να ανασυνταχθεί και να αντιδράσει. Στο 18’ οι Κιτρινόμαυροι έχασαν απίστευτη ευκαιρία να σκοράρουν, όταν μετά το γύρισμα του Αλμπάνη ο Ολιβέιρα αστόχησε προ κενής εστίας! Ενώ στο 22’ ο Ματέους θα κάνει μια τρομερή απόκρουση σε κεφαλιά του Λιβάγια, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Η ΑΕΚ θα βρει όμως το γκολ που έψαχνε λίγο μετά. Στο 31’ ο Ολιβέιρα θα εκμεταλλευτεί τη λάθος συνεννόηση των δύο στόπερ της Μπράγκα, θα κλέψει την μπάλα, θα περάσει και τον Ματέους και να κάνει το 1-2, βάζοντας ξανά την Ένωση στο ματς!

Η ΑΕΚ πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης, είχε κάποιες προσπάθειες των Μάνταλου και Λιβάγια που δεν ολοκληρώθηκαν, όμως αντί να κάνει το 2-2, δέχθηκε και τρίτο γκολ στο 44’! Ο Σεκέιρα βγήκε για ακόμα μια φορά στην πλάτη του Μπακάκη, έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Χόρτα νίκησε τον Τσιντώτα για το 1-3.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Καρέρα να αντικαθιστά τον αρνητικό Μπακάκη με τον Βασιλαντωνόπουλο. Η ΑΕΚ ήταν κινητική ωστόσο δυσκολευόταν να απειλήσει την Μπράγκα. Ο Καρέρα έριξε στη μάχη και τους Ανσαριφάρντ, Τάνκοβιτς προκειμένου να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Ενώ λίγο μετά μπήκε στο ματς και ο Λιβάι Γκαρσία.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 76’, με την κεφαλιά του Χνιντ που μπλόκαρε ο Ματέους. Η Μπράγκα είχε κλείσει τους χώρους και η Ένωση δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνά της. Αντίθετα στο 81’ οι Πορτογάλοι πλησίασαν και σε ένα τέταρτο γκολ, με τον Γκαλένο να «εκτελεί» με φοβερό σουτ τον Τσιντώτα.

Η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει στο τελικό 2-4 λίγο πριν το φινάλε με τον Βασιλαντωνόπουλο, γνωρίζοντας μία ακόμα βαριά ήττα στην Ευρώπη, που την αφήνει στην τελευταία θέση του ομίλου.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024