Ένα στενό παράθυρο, κλεισμένο με κάγκελα ξεχειλίζει από στριμωγμένες γλάστρες. Ένα μοβ αναρριχώμενο φυτό καλύπτει τα μπαλκόνια που κοιτάζουν στον κεντρικό δρόμο. Ένα κενό οικόπεδο έχει μετατραπεί σε μικρή ζούγκλα.

Το «Jungle in The City» είναι ένας ελληνικός λογαριασμός στο Instagram που με παρατηρητικότητα συλλέγει εικόνες από αποσπάσματα πράσινου στον αστικό ιστό.

Ένα ομαδικό ημερολόγιο γεμάτο στιγμές που η φύση μοιάζει να ανακαταλαμβάνει τη πόλη δημιουργώντας νέες εικόνες.

«Καθώς οι αστικοί ιστοί επεκτείνονται καταλαμβάνοντας όλο και περισσότερα τμήματα της υπαίθρου, ένα είδος νοσταλγίας της τελευταίας και όσων αυτή συμβολίζει εμφανίζεται. Παράλληλα ενώ το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού επιλέγει να ζει και να εργάζεται σε μεγάλες πόλεις, υπάρχει έντονη η ανάγκη επαφής με καθετί «φυσικό».

Σταδιακά η τάση για μια στυλιζαρισμένη-«τεχνητή» φύση γίνεται πολύ δημοφιλής. Κρυμμένοι κήποι, πράσινες όψεις, φυτεμένα δώματα, δέντρα σε εσωτερικούς χώρους εμφανίζονται όλο και περισσότερο στην καθημερινότητα μας, ακόμα και τα κενά οικόπεδα ή εγκαταλελειμμένα κτίρια αφήνονται στην εισβολή της φύσης.

Η πράσινη εισβολή γίνεται ηθελημένα ή άθελα μας κομμάτι των αστικών εικόνων.» λένε οι διαχειριστές της σελίδας.

Το «Jungle in the City» τρέχουν οι: Βασιλική Παπαργύρη, Λαφίνα Επταμηνιτάκη, Ευδοκία Μιμίκου και Αναστάσιος Γιαννούτσος. Είναι αρχιτέκτονες, σπούδασαν μαζί Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, την Νέα Υόρκη, την Κοζάνη και το Μαϊάμι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο