Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρήστος Νικολόπουλος και Σοφία Παπάζογλου τραγουδούν μαζί ανέκδοτους στίχους του Ρασούλη

Χρήστος Νικολόπουλος και Σοφία Παπάζογλου τραγουδούν μαζί ανέκδοτους στίχους του Ρασούλη

Διαβάστε αποκλειστικά στο in.gr την πρώτη στροφή ενός από τα ανέκδοτα τραγούδια του αγαπημένου στιχουργού.

Η Σοφία Παπάζογλου ανέβασε το εξής κείμενο στον λογαριασμό της στο facebook:

«Χτες τελειώσαμε τις ηχογραφήσεις με ανέκδοτους στίχους του Μανώλη Ρασούλη στο στούντιο του Χρήστου του Νικολόπουλου και εν τωμεταξύ προ ολίγων ημερών σε ένα τηλεοπτικό γύρισμα μού λεει ο Σταύρος ο Καβαλιεράτος, Σοφία να πεις οπωσδήποτε το τραγούδι του Νικολόπολου «Με τσάκισες με ράγισες «γιατί σου πάει…ποιό είναι αυτό του λέω, δεν το ήξερα…. Άκου μου λέει…..ε, αυτό ήταν αρρώστησα και μέρα νύχτα το τραγουδάω από κείνη τη μέρα (το λέει η Χαρούλα την εποχή που μας έστελνε αδιάβαστους με το τραγούδισμά της).
Χτες λοιπόν λέω στον Χρήστο καλά δεν ντρέπεσαι να γράφεις τέτοια άσματα?
Να μας πεθάνεις θέλεις??? Γέλαγε ο Χρήστος και του λέω τι λες να το γράψουμε? Δεν το ξέρω πολύ καλά εσύ το θυμάσαι??? Το άκουσε λίγο τα θυμήθηκε όλα ο Χηστάρας μας! Και ιδού ένα αυθόρμητο ενσυαντανέ…μία και έξω το γράψαμε να ξέρετε! Σας το αφιερώνουμε λοιπόν! Καλό μήνα Δεκέμβρη σε όλους και καλή δύναμη! Αλλά κυρίως καλή λευτεριά!»

Το τραγούδι αυτό δεν έχει σχέση, φυσικά, με τα ανέκδοτα του Ρασούλη, όμως μέσα από το βίντεο μπορεί εύκολα κανείς να εντοπίσει την χημεία της Σοφίας Παπάζογλου και του Χρήστου Νικολόπουλου. Στον δίσκο με τους στίχους του κουρφαίου Μανώλη Ρασούλη δεν θα συμμετέχουν άλλοι τραγουδιστές, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες στενού συνεργάτη του μουσικοσυνθέτη. Πολύ ενδιαφέρον project και ανυπομονούμε να το ακούσουμε.

Θα κυκλοφορήσει πιθανά στις αρχές του 2021.

Πώς προέκυψε όμως αυτή η δουλειά και αυτή η συνεργασία;

Η Σοφία Παπάζογλου είχε συνεργαστεί με τον Μανώλη Ρασούλη πριν τον θάνατό του. Σε συνλεντευξη που της είχε γίνει στο ogdoo.gr η ίδια είχε ομολογήσει το εξής για τον μεγάλο στιχουργό:

‘Ήταν ο καλύτερος άνθρωπος που γνώρισα στον καλλιτεχνικό χώρο σε όλη μου την πορεία, οπότε λόγω της μεγάλης αγάπης και αλληλοεκτίμησης που είχαμε με τον Μανώλη δε θα μπορούσα να λείπω απ’ αυτήν τη συνάντηση.» Η συνάντηση ήταν μια συναυλία αφιερωμένη στον δημιουργό με την συμμετοχή πολλών και γνωστών τραγουδιστών και μουσικών.

Μιλώντας στο in.gr, η Σοφία Παπάζογλου εξηγεί ότι ο ίδιος ο Ρασούλης της είχε δώσει τρία τραγούδια του να ερμηνεύσει και, μάλιστα, το ένα από αυτά, ήταν απότοκο συζητήσεων που είχαν κάνει οι δυο τους, σε σχέση με την οικογενειακή ιστορία της Σοφίας. «Του έλεγα για την γιαγιά μου από τον Πόντο, για την Θεσσαλονίκη, την πατρίδα μου κι αυτός, σκάρωσε κάποια στιγμή ένα τραγούδι, που μάλλον έφθασε το πλήρωμα του χρόνου να τραγουδήσω. Λέγεται εγωγραφία, ένα από τα κλασικά λογοπαίγνια του Μανώλη, αντί για γεωγραφία.»

Η πρώτη στροφή του κομματιού πάει κάπως έτσι:

Της γιαγιάς μου η γιαγιά ήρθε απ’ την πυρκαγιά

του Ποντου και της Σμύρνης

το νου σου μην τον σβήνεις

έτσι βρέθηκα κι εγώ

σιμά της Σαλονίκης

είμαι παιδί, μην το ξεχνάς, του ονείρου και της φρίκης

«Ο Χρήστος Νικολόπουλος», λέει η Σοφία Παπάζογλου, «είχε με την σειρά του κάποιους στίχους του Ρασούλη που δεν είχε μελοποιήσει ποτέ και αποφάσισε τώρα να κάνει έναν δίσκο. Ήξερε πως είχα κι εγλω αυτά τα τρία κομμάτια, οπότε με φώναξε να τα ενώσουμε. Στον δίσκο μας, λέω άλλα δύο, κάνω και κάποιες δεύτερες στον Χρήστο, του οποίου η φωνή-του το έχω πει αρκετές φορές-μου αρέσει, την βρίσκω πολύ εκφραστική. Μου αρέσει πολύ αυτή η συνεργασία μαζί του, έχει σημασία να πιστεύουμε και να επιμένουμε στο λαϊκό τραγούδι, αλλά και στον λαίκό τρόπο τραγουδίσματος που τείνει να εξαφανιστεί.»

Οι δύο καλλιτέχνες έχουν ξεκινήσει από πέρσι να γράφουν τον εν λόγω δίσκο, όμως η διαδικασία έπαιρνε συνεχώς αναβολές λόγω του covid και των lockdowns. Λίγο λίγο, κοντεύουν πια να τον τελειώσουν.

Viva, Ρασούλη! Αυτό σημαίνει στην κυριολεξία η λέξη «αθανασία». Αυτό που πέτυχες εσύ.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024