Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βυτίνα Αρκαδίας : Ωραίες εικόνες και έντονες συγκινήσεις

Βυτίνα Αρκαδίας : Ωραίες εικόνες και έντονες συγκινήσεις

Τόπος καταγωγής του διαπρεπούς ιστορικού Kωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου, η Βυτίνα είναι ένα από τα πλέον γνωστά τουριστικά κέντρα της Αρκαδίας, αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου

Κεφαλοχώρι σκαρφαλωμένο στον κατάφυτο ορεινό όγκο του Μαινάλου, σε υψόμετρο 1.040, η Βυτίνα αποτελεί ένα από τα πλέον γνωστά τουριστικά κέντρα της Αρκαδίας, αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου.

Παραδοσιακοί ξενώνες και αρχοντικά, φροντισμένα τουριστικά καταλύματα, ταβέρνες με ξεχωριστές γεύσεις, καταστήματα με τοπικές νοστιμιές και είδη λαϊκής τέχνης υποδέχονται και εξυπηρετούν τους ταξιδιώτες που φθάνουν στη Βυτίνα, τόπο καταγωγής του διαπρεπούς ιστορικού Kωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου (1815-1891).

Πηγή: vytina.info – Σύλλογος «Ο Άγιος Τρύφων»

Η γύρω περιοχή είναι εξαιρετικού φυσικού κάλλους, με πάρκα για περιπάτους, τρεχούμενα νερά και θαυμάσιο κλίμα.

Το υπέροχο ελατοδάσος (κεφαλληνιακή ελάτη), οι συστάδες δρυών, πεύκων, κέδρων, σφενδάμνων και πρίνων, τα γραφικά μονοπάτια, οι πηγές, οι πετρόχτιστες βρύσες και τα γεφύρια του Μαινάλου συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο.

Εντός της Βυτίνας βρίσκονται οι εκκλησίες του Αγίου Τρύφωνα, προστάτη του χωριού, και των Αγίων Αποστόλων.

 

Πηγή: vytina.info – Σύλλογος «Ο Άγιος Τρύφων»

Πηγή: vytina.info – Σύλλογος «Ο Άγιος Τρύφων»

Λίγο μακρύτερα, στο φαράγγι του ποταμού Μυλάοντα, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το χωριό Νυμφασία, είναι χτισμένη η μονή της Κερνίτσας, από τις παλαιότερες της Αρκαδίας.

Στο καθολικό του μοναστικού συγκροτήματος (είναι αφιερωμένο στην Kοίμηση της Θεοτόκου) φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας, που θεωρείται θαυματουργή.

Το μοναστήρι της Κερνίτσας, κέντρο εφοδιασμού και καταφύγιο των αγωνιστών της Επανάστασης, υπέστη επανειλημμένες καταστροφές και πυρπολήσεις.

Εκκινώντας από τη μονή Κερνίτσας και ακολουθώντας μια ενδιαφέρουσα πεζοπορική διαδρομή, οι φυσιολάτρες έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το ασκηταριό της Σφυρίδας, μέσα σε πυκνό ελατοδάσος.

Ανατολικά της Βυτίνας, στη θέση «Οροπέδιο Oστρακίνας», υποδέχονται τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, της ορειβασίας και της αναρρίχησης το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου και το ορειβατικό καταφύγιο «Πάνος Αλεξόπουλος», κάτω από την ψηλότερη κορυφή του Μαινάλου (Προφήτης Ηλίας, υψόμετρο 1.981).

Όσοι πάλι επιθυμούν να απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης και να επιδοθούν σε δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού ανακαλύπτουν στη Βυτίνα και το Μαίναλο αυτό που αποζητούν: ωραίες εικόνες και έντονες συγκινήσεις.

Πηγή: vytina.info – Σύλλογος «Ο Άγιος Τρύφων»

Πηγή: vytina.info – Σύλλογος «Ο Άγιος Τρύφων»

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024