Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παλαιοκαρυά Τρικάλων : Η χαράδρα και οι καταρράκτες

Παλαιοκαρυά Τρικάλων : Η χαράδρα και οι καταρράκτες

Στην όμορφη χαράδρα της Παλαιοκαρυάς (Γκρόπας), με το πυκνό παρόχθιο δάσος και την αξιόλογη πανίδα, ρέουν τα κρυστάλλινα νερά του μικρού ποταμού Παλαιοκαρίτη (Παλαιοκαρυώτη), που πηγάζει από τον αυχένα της Γκρόπας και εκβάλλει στον ποταμό Πορταϊκό

Εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, νοτίως της εθνικής οδού που συνδέει την πόλη των Τρικάλων, την Πύλη και την Ελάτη με τα Αθαμανικά όρη (Τζουμέρκα) και, μακρύτερα, την πόλη της Άρτας, βρίσκονται οι τρεις συνοικισμοί της Παλαιοκαρυάς (Άνω, Κάτω και Μέση) και η ομώνυμη χαράδρα με το τοξωτό γεφύρι και το διπλό καταρράκτη.

Στην όμορφη χαράδρα της Παλαιοκαρυάς (Γκρόπας), με το πυκνό παρόχθιο δάσος και την αξιόλογη πανίδα, ρέουν τα κρυστάλλινα νερά του μικρού ποταμού Παλαιοκαρίτη (Παλαιοκαρυώτη), που πηγάζει από τον αυχένα της Γκρόπας και εκβάλλει στον ποταμό Πορταϊκό.

Το μονότοξο γεφύρι ξεπροβάλλει σε ένα βραχώδες στένωμα, σε απόσταση 500 μ. από την Κάτω Παλαιοκαρυά.

Δύο φράγματα που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1970, το χαμηλότερο μπροστά και το ψηλότερο πίσω από το γεφύρι, γεννούν δύο τεχνητούς καταρράκτες μικρής κλίμακας, που δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στη συγκεκριμένη τοποθεσία.

Η παραδοσιακή νεροτριβή (ντριστέλα) της Παλαιοκαρυάς, το υπέροχο δάσος της Κατούνας, οι επιβλητικές κορυφές Γκρόπα (πετρόχτιστο μονοπάτι τη συνδέει με την Άνω Παλαιοκαρυά) και Καράβα αποτελούν πρόσθετους πόλους έλξεως για τους επισκέπτες.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024