
Λινού στο MEGA : Ποια δεδομένα θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις για άρση του lockdown
Για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα, αναφορικά με την άρση του lockdown, μίλησε, μέσω του MEGA η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού
Για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα, αναφορικά με την άρση του lockdown, μίλησε, μέσω του MEGA η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.
«Τον δείκτη θετικότητας στα τεστ, ελπίζω να βαίνει μειούμενος και με επιφύλαξη θα έλεγα είναι ότι κάποιες λειτουργίες θα μπορούσαν δυνητικά να ανοίξουν, με πολλή προσοχή. Θα ήθελα να δω μελέτες για την κατάσταση σε όλη τη χώρα. Μια μελέτη με τεστ σε αντιπροσωπευτικό δείγμα όλης της χώρας» ανέφερε η ερωτηθείσα για την πορεία της νόσου στη χώρα και την έξοδο από το lockdown.
«Αν ο δείκτης είναι μειούμενος και συνεχίσει η μείωση ώστε να φτάσουμε κοντά σε 5-6% των κρουσμάτων να είναι θετικά τότε θα έλεγα ότι μερικές λειτουργίες που δεν έχουν κριθεί διεθνώς ως περιοχές υπερμετάδοσης θα μπορούσαν να ανοίξουν» σημείωσε.
Όσον αφορά στο εμβόλιο κατά του κοροναϊού, η καθηγήτρια επιδημιολογίας τόνισε: «δεν ξέρουμε πιο εμβόλιο θα φτάσει πρώτο, νομίζω ότι αυτό που είναι πλέον σίγουρο είναι ότι όποιο εμβόλιο εγκριθεί θα είναι ασφαλές, πλήρως ελεγμένο. Θα το κάνω το συντομότερο δυνατόν που θα το δικαιούμαι».
«Δεν θα έχουμε την ευκαιρία να τους εμβολιάσουμε όλους, είτε δεν θα υπάρχουν αρκετά εμβόλια, είτε δεν θα υπάρχει κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό» πρόσθεσε.
«Αυτό που θα είχε την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα» ήταν η απάντησή της για το ποιο εμβόλιο θα προτιμούσε.
- Πάτρα: Νέος θάνατος κρατούμενου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου – Στους 7 οι νεκροί μέσα σε λίγες εβδομάδες
- Καλαμάτα: «Καθαρές» οι τοξικολογικές των παιδιών – «Βοήθεια, μα γιατί» ήταν τα τελευταία λόγια της 39χρονης
- Έτσι η αβεβαιότητα επηρεάζει τη σχέση
- ΗΠΑ – Ιράν: Δοκιμάζεται η εκεχειρία, αντικρουόμενες δηλώσεις για τις διαπραγματεύσεις – Τι συμφώνησαν Ισραήλ και Λίβανος
- Οδηγός: Τα 10+4 «κλειδιά» για ανακαίνιση χωρίς εκπλήξεις
- Συνταγή: Καλοκαιρινό μπριάμ


