Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Αυτές οι νίκες δίνουν το πρωτάθλημα

Ολυμπιακός: Αυτές οι νίκες δίνουν το πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να ασχοληθεί αποκλειστικά με το ματς στο Βελοντρόμ έχοντας πολύ καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Άρη.

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το «Κλεάνθης Βικελίδης» επικρατώντας του Άρη με 2-1 και απολαμβάνει, χωρίς «συγκάτοικο», την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για τους πειραιώτες σε μια πολύ δύσκολη έδρα κι απέναντι σε μια ομάδα που δεν είχε ηττηθεί μέχρι το χθεσινό ματς.

Η ανωτερότητα των  πρωταθλητών επιβεβαιώθηκε χθες βράδυ και κόντρα στους «κίτρινους», με την ομάδα του λιμανιού να κατακτά τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.

Όχι μόνο γιατί νίκησε σε μια πολύ δύσκολη έδρα αλλά κι επειδή κατάφερε να νικήσει και τις απουσίες που ήταν πολλές και σημαντικές και στην χθεσινή αναμέτρηση.

Η νίκη των ερυθρόλευκων στο «Βικελίδης» είχε δύο «υπογραφές». Η μία του Ανδρέα Μπουχαλάκη που πέτυχε και τα δύο γκολ του Ολυμπιακού, «κερνώντας» για την αυριανή γιορτή του και η άλλη του Κώστα Φορτούνη.

Οι δύο μέσοι των φιλοξενούμενων έκαναν την διαφορά στο ματς και σίγουρα ο Πέδρο Μαρτίνς θα είχε πολλούς λόγους να αισθάνεται ικανοποιημένος.

Ο Φορτούνης ανεβάζει σε κάθε παιχνίδι την απόδοσή του και με τις δύο ασίστ στην χθεσινή αναμέτρηση, είχε καθοριστικό ρόλο στην επικράτηση του Ολυμπιακού.

Ήταν επίσης πολύ σημαντικό ότι οι ερυθρόλευκοι βρήκαν γκολ από στατική φάση, ότι κατάφεραν δηλαδή να εκμεταλλευτούν μια καλή εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και χρειάστηκε απλά μια προβολή του Μπουχαλάκη για να σκοράρουν οι πειραιώτες.

Έχει ανάγκη αυτά τα γκολ ο Ολυμπιακός, ειδικά από την στιγμή που έχει στο ρόστερ δύο πολύ καλούς μέσους (Φορτούνη και Βαλμπουενά) που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες με φάουλ και κόρνερ.

Και είναι επίσης μεγάλο κέρδος για τους πειραιώτες η καλή παρουσία του Φορτούνη, ειδικά τώρα που απουσιάζει ο Βαλμπουενά.

Πάμε όμως και στην καλή εικόνα που έβγαλε στο χθεσινό παιχνίδι ο Μπουχαλάκης, καθώς ο διεθνής μεσοαμυντικός του Ολυμπιακού έκανε την διαφορά.

Ο «Μπούχα» ήταν εντυπωσιακός και θα πρέπει να εστιάσουμε στο δεύτερο γκολ που πέτυχε, καθώς έκανε μια εξαιρετική εκτέλεση με το αριστερό πόδι.

Ήταν υποδειγματικός ο τρόπος με τον οποίο σούταρε στην γωνία, χωρίς ν’ αφήσει το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον πορτιέρε του Άρη.

Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δουλέψει ακόμα περισσότερο ο μέσος των πειραιωτών για να μπορεί να βοηθήσει περισσότερο και στο σκοράρισμα.

Είναι νωρίς ακόμα για να πει κάποιος οτιδήποτε για την έκβαση του φετινού πρωταθλήματος, αλλά δεν χωρά αμφιβολία πως η νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο «Βικελίδης» είναι από αυτές που έχουμε συνηθίσει να λέμε νίκη – τίτλου.

Και ήταν μεγάλη επιτυχία για τους πρωταθλητές ότι επικράτησαν του Άρη λίγες μέρες πριν από τον πολύ μεγάλο αγώνα με την Μαρσέιγ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να ασχοληθεί αποκλειστικά με το ματς στο Βελοντρόμ έχοντας πολύ καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Άρη.

Ο Μαρτίνς και οι παίκτες του ξέρουν καλά πως οι ερυθρόλευκοι έχουν τις δυνατότητες να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στην Γαλλία και μπορούν να τα καταφέρουν.

Είναι σίγουρα ένα πολύ δύσκολο ματς αλλά όλα μπορούν να γίνουν και ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα του.

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024