Γιατροί και νοσηλευτές βρήκαν έναν μοναδικό τρόπο να φέρουν σε «επαφή» τους ασθενείς κοροναϊού με τους οικείους τους, με την βοήθεια της τεχνολογίας, βοηθώντας τους να επικοινωνήσουν μέσω skype.

Για το δύσκολο έργο που δίνει το ιατρικό προσωπικό στη μάχη κατά του κοροναϊού, τόσο για την περίθαλψη όσο και για ψυχολογική στήριξη των ασθενών, μίλησε ο  Γαβριήλ Λάζος, Προϊστάμενος ΜΕΘ Α’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία».

Γιατροί και νοσηλευτές βρήκαν έναν μοναδικό τρόπο να φέρουν σε «επαφή» τους ασθενείς κοροναϊού με τους οικείους τους, με την βοήθεια της τεχνολογίας, βοηθώντας τους να επικοινωνήσουν μέσω skype.

«Η επικοινωνία είναι γνωστό ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη και ήταν ένας τρόπος που βρήκαμε προκειμένου να μπορούν οι ασθενείς αυτοί να επικοινωνούν με τους οικείους τους» ανέφερε ο κ. Λάζος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Πολλές φορές είναι μόνοι τους γιατί οι συγγενείς τους δεν μπορούν να έρθουνε. Επομένως, εμείς θα πρέπει να βάλουμε ψυχή και φιλότιμο και να «κάνουμε» τους οικείους τους».

«Έτσι επιλέξαμε ως λύση του tablet. Πολλές φορές μεταφέρουμε όντως την πληροφορία μετά την αφύπνισή τους ότι έχουν επικοινωνήσει οι γιατροί μας με τους οικείους τους –κάποιοι το πιστεύουν, άλλοι είναι πιο δύσπιστοι- και μέσω της λύσης αυτής και του skype μπορούν να επικοινωνούν και να βλέπουν απευθείας τους δικούς τους» εξηγεί.

«Αντίο» από το προαύλιο

Όπως αποκαλύπτει ο κ. Λάζος, έχει τύχει περίπτωση στο πρώτο κύμα να μας ζητήσουν να πάρουν άδεια από τη διοίκηση το νοσοκομείου να έρθουν στο προαύλιο χώρο της μονάδας ώστε να δουν έστω από μακριά τον συγγενή τους και να τον αποχαιρετίσουν.

«Αν έρθουμε όλοι στη θέση του ασθενούς, καταλαβαίνουμε πως όλοι έχουμε την ανάγκη του διπλανού μας, του συγγενή μας».

Φωτογραφία – γροθιά στο στομάχι

Αντίστοιχη φωτογραφία, από ΜΕΘ αθηναϊκού νοσοκομείου, του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου Μιχαηλίδη, είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Είναι η στιγμή που μια γυναίκα, ασθενής κοροναϊού, που δίνει μάχη στην ΜΕΘ για να κρατηθεί στην ζωή, και μιλά με τους δικούς της ανθρώπους με την βοήθεια της τεχνολογίας.

Εργαζόμενη του νοσοκομείου κρατά ένα tablet, και στην άλλη άκρη της «γραμμής», βρίσκεται μια γυναίκα, συγγενής της ασθενούς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr