Με αφορμή την πανδημία η Μπαρτσελόνα κατάφερε να κερδίσει λίγο χρόνο

Η Μπαρτσελόνα κερδίζει χρόνο με τις ισπανικές φορολογικές αρχές. Ο καταλανικός σύλλογος κατάφερε να αναβάλει την πληρωμή προστίμου ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ, που του έχει επιβληθεί για τη μη καταβολή παρακρατήσεων για εργασία / επαγγελματικό εισόδημα κατά τους μήνες Ιανουάριο του 2012 και Ιούνιο του 2015.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η ισπανική εφημερίδα El Confidencial, η οφειλόμενη πληρωμή ανερχόταν σε εννέα εκατομμύρια ευρώ, αλλά σε αυτό το ποσό προστέθηκε στη συνέχεια το πρόστιμο ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ, με συνέπεια η συνολική οφειλή των «μπλαουγράνα» να εκτοξευτεί στα 23 εκατομμύρια ευρώ.

Η ποινή επικυρώθηκε από το Κεντρικό Οικονομικό Διοικητικό Δικαστήριο λίγο πριν από το καλοκαίρι, αλλά η διοίκηση της Μπαρτσελόνα προέταξε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως προς την άμεση εξόφληση της οφειλής, η έφεση έγινε δεκτή από το Εθνικό Δικαστήριο κι αυτό επιτρέπει στην εταιρεία να αναβάλει την εκταμίευση.

Στην επιστολή του ο σύλλογος υπερασπίστηκε τη θέση του, εξηγώντας τη δυσχερή κατάσταση λόγω της κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία «δημιούργησε σημαντική μείωση των εσόδων», όπως και συνακόλουθη υποτίμηση των ποδοσφαιριστών του στη μεταγραφική αγορά, δηλαδή μείωση της αξίας του ρόστερ των «μπλαουγκράνα».

Ωστόσο, οι δικαστές απέρριψαν τη μερική απαλλαγή από τις εγγυήσεις που αιτήθηκε η Μπαρτσελόνα. «Η συμβιβασμένη οικονομική κατάσταση του συλλόγου, καθώς και η αρνητική κατάσταση διαφόρων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που θα μπορούσαν να παρέχουν εγγυήσεις, δεν αποκλείει την παροχή εγγύησης σε οποιαδήποτε από τις άλλες μορφές που επιτρέπονται από το νόμο, για να ανταποκριθεί στο ποσό της ποινής», δήλωσε το δικαστήριο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr