Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπαρτσελόνα 4Χ4, ο Μοράτα έσωσε τη Γιουβέντους

Μπαρτσελόνα 4Χ4, ο Μοράτα έσωσε τη Γιουβέντους

Με τον Μπρεϊθγουέιτ να… ντύνεται Μέσι, η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 4-0 στο Κίεβο της Ντιναμό κι έκανε το τέσσερα στα τέσσερα στον όμιλο ενώ η Γιουβέντους έμεινε στο κόλπο της πρώτης θέσης αφού νίκησε με 2-1 τη Φερεντσβάρος στις καθυστερήσεις με γκολ του Μοράτα.

Αν και ο Μέσι έμεινε στη Βαρκελώνη για ξεκούραση, η Μπαρτσελόνα δεν είχε πρόβλημα στο Κίεβο και επικράτησε εύκολα με 4-0 της Ντιναμό, έχοντας πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της. Μεγάλος πρωταγωνιστής  για τους Καταλανούς ο Μάρτιν Μπρεϊθγουέιτ με δύο γκολ, πρώτο γκολ με τα μπαλουγκράνα για τον Ντεστ, το άλλο ο Γκριεζμάν.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Γιουβέντους τη γλίτωσε στις καθυστερήσεις χάρη στον Μοράτα, επικράτησε με 2-1 της Φερεντσβάρος και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρώτης θέσης με δύο αγωνιστικές να μένουν. Σκόραρε για 15η σερί σεζόν στο Champions League o Ρονάλντο.

Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο που η Μπαρτσελόνα απείλησε μόνο με δύο σουτ των Τρινκάο και Πιάνιτς, τα γκολ έπεσαν βροχή στο δεύτερο μέρος για την ομάδα του Κούμαν. Αρχικά ο Ντεστ έκανε το 1-0 με πλασέ στο 52′ από ασίστ του Μπρέθγουεϊτ κι έγινε ο νεότερος αμυντικός που σκοράρει στη διοργάνωση για την Μπαρτσελόνα, σε ηλικία 20 ετών και 21 ημερών.

Στη συνέχεια από δημιουργός ο Δανός έγινε σκόρερ και με δύο γκολ, αρχικά με κεφαλιά στο 57′ και με πέναλτι στο 70′ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 για να έρθει ο Γκριεζμάν στις καθυστερήσεις και να κάνει το 4-0. Σε επτά ματς χωρίς τον Μέσι εκτός έδρας στο Champions League, η Μπαρτσελόνα έφτασε τις 5 νίκες, με μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα!

Ντιναμό Κιέβου: Μπούστσαν, Κεντζιορά, Ζαμπάρνι, Μικολένκο, Καραβαέβ (59’ Ποπόβ), Μπουγιαλσκί, Σεπέλιεβ (83’ Μπαλούτσα), Χαρμάς (59’ Αντριγεσέβσκι), Σαπαρένκο (71’ Λέντνεβ), Ντε Πένα (71’ Σουπριάχα), Βέρμπιτς

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Λενγκλέ (65’ Άλμπα), Ντεστ, Μινγουέθα, Φίρπο, Αλενιά, Πιάνιτς (65’ Πουτς), Κοουτίνιο (65’ Γκριεζμάν), Τρινκάο (82’ Ντε Λα Φουέντε), Πέδρι (72’ Ματέους Φερνάντες), Μπρέθγουεϊτ

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Γιουβέντους τα βρήκε σκούρα αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 19′ με προβολή του Ουζούνι. Στο 35′ ο Κριστιάνο ισοφάρισε με όμορφο σουτ κι έφτασε τις 15 σερί χρονιές με γκολ στο Champions League.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιούβε σημάδεψε δύο φορές τα δοκάρια των Ούγγρων με Μπερναντέσκι στο 60′ και Μοράτα στο 76′ για να έρθει τελικά η λύτρωση από τον Ισπανό στις καθυστερήσεις, με κεφαλιά από σέντρα του Κουαδράδο. Έτσι η ομάδα του Πίρλο κλείδωσε την πρόκριση ενώ έμεινε ζωντανή και στο κυνήγι της πρώτης θέσης.

Γιουβέντους: Σέζνι, Κουαδράδο, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Σάντρο, Μπεντανκούρ (83’ Ραμπιό), Αρτούρ (83’ Ράμσεϊ), ΜακΚένι (62’ Κουλουσέβσκι), Μπερναρντέσκι (62’ Κιέζα), Ντιμπάλα (62’ Μοράτα), Ρονάλντο

Φερεντσβάρος: Ντιμπούζ, Φριμπόνγκ, Χάιστερ, Λόβρεντσιτς (75’ Μπότκα), Ντβάλι, Μπλάζιτς, Σομάλια, Σιγκέρ (75’ Λαϊντουνί), Ουζούνι, Ζουμπκόβ (70’ Μπολί), Τοκμάκ Ενγκουέν (70’ Ισαέλ)

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024