Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια γιγαντιαία τοιχογραφία αφιερωμένη στην «Αγάπη για τη Φύση»

Μια γιγαντιαία τοιχογραφία αφιερωμένη στην «Αγάπη για τη Φύση»

Την εκμετάλλευση του φυσικού περιβάλλοντος από τον άνθρωπο φέρνει στο προσκήνιο μια γιγαντιαία τοιχογραφία με την υπογραφή του Βιτάλι Τσαρένκοφ

Τους τόπους με τους οποίους ο άνθρωπος μπορεί να εκμεταλλευτεί το φυσικό περιβάλλον, φέρνει στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου μια γιγαντιαία τοιχογραφία που δημιούργησε στην πόλη Τσελιαμπίνσκ της Ρωσίας, ο καλλιτέχνης Βιτάλι Τσαρένκοφ (Vitaly Tsarenkov).

Με φωτεινά χρώματα και αφηρημένες φιγούρες, η «Αγάπη για τη Φύση» η οποία φιλοτεχνήθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ τοιχογραφίας Urban Morphogenesis Festival, με εμβαδόν 630 τετραγωνικά μέτρα καλύπτει την τυφλή όψη του 18ώροφου κτιρίου.

Ανάμεσα στις διάφορες μορφές στην «Αγάπη για τη Φύση» μπορεί κάποιος να διακρίνει στη βάση λουλούδια, στο κέντρο έναν άνθρωπο που κρατά ένα smart phone και σύμβολα καιρικών φαινομένων στο πάνω μέρος.

Ο καλλιτέχνης, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στην Αγία Πετρούπολη ως  street artist– στην πορεία επεκτάθηκε και στη ζωγραφική και γλυπτική – μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχολιάζοντας τη δημόσια καλλιτεχνική παρέμβασή του σε αστικό περιβάλλον.

O Βιτάλι Τσαρένκοφ απεύθυνε έκκληση στους πολίτες της χώρας μας:

«Η κεντρική ιδέα αυτής της τοιχογραφίας είναι να προσελκύσει την προσοχή του κόσμου στην οικολογική κατάσταση σε όλον το κόσμο στην οποία όλοι έχουμε ανάμειξη.

Υπάρχουν πολλά μεγάλα προβλήματα τα οποία δεν μπορούν να λυθούν αμέσως, αλλά ο καθένας μας έχει τουλάχιστον τη δυνατότητα να μη δημιουργεί μικρά προβλήματα.

Παρακαλώ, πάρτε τα σκουπίδια σας μαζί σας αφότου περάσετε κάποιον χρόνο σε ένα δάσος ή μια λίμνη. Δεν είναι δύσκολο, αλλά έτσι ξεκινά η αληθινή αγάπη για τη φύση».

Περιγράφοντας τις ιδέες πίσω από το συγκεκριμένο έργο ο ίδιος είχε δηλώσει:

«Ενώ ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται στο κατώφλι πλανητικής κλίμακας οικολογικών καταστροφών, πολλοί δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει ότι το μέλλον του πλανήτη μας εξαρτάται από τις πράξεις του κάθε ενός από εμάς».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024