Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεμίζοντας με χρώμα ένα εργοτάξιο στην καρδιά του Λονδίνου

Γεμίζοντας με χρώμα ένα εργοτάξιο στην καρδιά του Λονδίνου

Η εικονογράφος Kelly Anna δημιούργησε ένα δημόσιο έργο τέχνης «ντύνοντας» το εργοτάξιο στην Paddington Square στο Λονδίνο

Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Sellar και το περιοδικό Dezeen ζήτησε από την εικονογράφο Kelly Anna να δημιουργήσει ένα δημόσιο έργο τέχνης με το οποίο θα «ντύσει» το εργοτάξιο στην Paddington Square στο Λονδίνο, όπου ανεγείρεται ένα 14ώροφο κτίριο του Renzo Piano Building Workshop.

Το πολυαναμενόμενο κρυστάλλινο κτίριο, οι εργασιες του οποίου αναμένονται να ολοκληρωθούν την άνοιξη του 2022, θα βρίσκεται δίπλα στην καινούρια πλατεία και στη βάση του θα υπάρχουν τέσσερις όροφοι με καταστήματα μόδας, μπαρ και εστιατόρια, πάνω από καινούρια είσοδο του σταθμού μετρό Paddington.

Σε συνέντευξή της.  η Kelly Anna μίλησε για το έργο της, στο οποίο οι αθλητικές φιγούρες – σήμα κατατεθέν της – διαβαίνουν σε ένα πολύχρωμο τοπίο με φυτά και αψιδωτές πύλες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, σύμφωνα με την εικονογράφο, το δημόσιο έργο τέχνης αποσκοπεί στο να εκφράσει το φιλόξενο πνεύμα του Paddington, κόμβου άφιξης επισκεπτών στο Λονδίνο από άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και από το εξωτερικό μέσω του Χίθροου.

«Το Paddington είναι ένας τεράστιος συγκοινωνιακός κόμβος, κι εκεί έρχονται άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο» εξήγησε η καλλιτέχνης ενώ μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Θέλησα να δημιουργήσω κάτι που να είναι πραγματικά φωτεινό, θαρραλέο και πολύχρωμο, να εκφράσω την ιδέα ότι οι άνθρωποι ξαναενώνονται και συναντιούνται» .

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024