Κοροναϊός : «Αγκομαχά» το σύστημα υγείας – Τιτάνιος αγώνας στα νοσοκομεία για τους ασθενείς
Για την κατάσταση που επικρατεί στη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Κώστας Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας - Δ/ντής Πνευμονολογικής νοσοκομείου Λάρισας, και ο Συμεών Μεταλλίδης, αν. καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας «ΑΧΕΠΑ»
Για την κατάσταση που επικρατεί στη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Κώστας Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας – Δ/ντής Πνευμονολογικής νοσοκομείου Λάρισας, και ο Συμεών Μεταλλίδης, αν. καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας «ΑΧΕΠΑ».
Ο κ. Γουργουλιάνης περιγράφει τη δύσκολη κατάσταση με τις μεγάλες ροές ασθενών και τονίζει τον αγώνα που γίνεται στις κλινικές κοροναϊού ώστε να μην διασωληνωθούν οι ασθενείς αλλά και τον αγώνα για να βρεθεί κρεβάτι για όσους τελικώς διασωληνώνονται.
Εκτίμησε ότι η πίεση στο σύστημα υγείας θα συνεχιστεί σε παρόμοιους ρυθμούς για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες, ενώ «ελπίζουμε τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου να έχουμε μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία».
Αναφέρθηκε επίσης στη διαπίστωση ότι σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιες οικογένειες, παρόλο που ο δικός τους άνθρωπος έχει αποθεραπευθεί, διστάζουν να τον πάρουν σπίτι, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να παραταθεί η νοσηλεία. Ενώ σημείωσε ότι και νεότεροι άνθρωποι φθάνουν για νοσηλεία στο νοσοκομείο.
Ο κ. Μεταλλίδης σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο αφού «κάθε μεγάλο νοσοκομείο έχει πάνω από 200 νοσηλευόμενους ασθενείς σε απλές κλίνες και περίπου 40 ασθενείς διασωληνωμένους σε ΜΕΘ».
Γίνεται ένας τιτάνιος αγώνας για να μην φθάνουν οι ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Αυτή τη στιγμή στο ΑΧΕΠΑ υπάρχουν 60 κλίνες ανοιχτές και μόλις δύο ελεύθερα κρεβάτια ΜΕΘ.
Τέλος, σημείωσε πως και ο ιδιωτικός τομέας προσφέρει πολύτιμη βοήθεια ώστε να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί υγειονομικά η πόλη της Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικά όσα είπαν στο MEGA
- Πόλεμος στη Μέση Aνατολή: Πέντε ΥΠΟΙΚ της ΕΕ ζητούν να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Παναθηναϊκός: Η αντίδραση του Γιάγκουσιτς στον παραγκωνισμό του
- Ίνιγκο Πέρεθ: «Ιστορικό το ματς κόντρα στην ΑΕΚ»
- Τράπεζες: Τι ισχύει για τις συναλλαγές τη Μεγάλη Δευτέρα
- Betsson: To Ολυμπιακός-ΑΕΚ και το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός με Ενισχυμένες Αποδόσεις και Σούπερ Προσφορά*
- Σχοινάς: Στόχος μας η συνολική αναδιάταξη του πρωτογενούς τομέα – Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο ΥΠΑΑΤ
- Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στο Ρέθυμνο
- Σοκ στους Λέικερς με Ντόντσιτς: Νοκ-άουτ από το υπόλοιπο της regular season, αγωνία για τα playoffs
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442