Για την σημαντική υποχώρηση του δείκτη θετικότητας στη χώρα μας, που υποχώρησε κάτω από το 20% μετά από αρκετό καιρό, μίλησε ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Με την Ελλάδα να διανύει την τέταρτη εβδομάδα του καθολικού lockdown, είναι πλέον ορατή μια μικρή αχτίδα αισιοδοξίας, η οποία αντικατοπτρίζεται τόσο στη μείωση κρουσμάτων κοροναϊού, όσο και στον δείκτη θετικότητας που υποχώρησε κατά 20%.
«Είμαστε σε μια φάση αρχής αποκλιμάκωσης τόσο στον αριθμό των κρουσμάτων όσο και στη μείωση των νοσηλευομένων σε μονάδες ΜΕΘ. Αυτό που εμένα δεν με ικανοποιεί είναι η αρνητική κλίση της καμπύλης προς τα κάτω. Δεν είναι αρκετά μεγάλη όσο θα ήθελα να είναι για να μπορώ να πω με ευκολία οτι θα ανοίξουμε στις 7 ή στις 15 του Δεκέμβρη», επισήμανε ο καθηγητής Δ. Σαρηγιάννης στην ΕΡΤ.
Όλα δείχνουν πως η αρχή τους τέλους του lockdown θα γίνει με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, κατά πάσα πιθανότητα στις 7 Δεκεμβρίου, για να ακολουθήσουν σταδιακά το λιανεμπόριο και στη συνέχεια η εστίαση.
«Αν θέλουμε να είμαστε πιο ασφαλής θα πρότεινα να τονώσουμε την τηλεργασία για να μειώσουμε την κοινωνική κινητικότητα των ενηλίκων. Σιγά-σιγά μπορεί να ανοίξει το λιανικό εμπόριο και πολύ αργότερα να ακολουθήσει η εστίαση».
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας