Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δουλεύοντας από το σπίτι: Συμβουλές για να παραμείνετε παραγωγικοί

Δουλεύοντας από το σπίτι: Συμβουλές για να παραμείνετε παραγωγικοί

Ενώ παλαιότερα μπορεί να σας ακουγόταν ειδυλλιακό το να δουλεύετε από το σπίτι, ήδη από το πρώτο lockdown θα συνειδητοποιήσατε ότι αυτή η νέα κατάσταση φέρνει μαζί της και νέα προβλήματα

Μία από τις πολλές αλλαγές που έφερε η πανδημία του κοροναϊού στην καθημερινότητά μας είναι η τηλεργασία. Και ενώ παλαιότερα μπορεί να σας ακουγόταν ειδυλλιακό το να δουλεύετε από το σπίτι σας, ήδη από το πρώτο lockdown θα συνειδητοποιήσατε ότι αυτή η νέα κατάσταση φέρνει μαζί της και νέα προβλήματα.

Είτε λοιπόν έχετε αρχίσει πάλι να εργάζεστε από το σπίτι είτε από την αρχή της πανδημίας συνεχίζετε με τηλεργασία, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι να παραμείνετε παραγωγικοί.

*Καθιερώστε μια πρωινή ρουτίνα

Το γεγονός ότι δουλεύετε από το σπίτι δεν σημαίνει ότι πρέπει απλώς να μεταφέρεστε από το κρεβάτι στο γραφείο. Ξεκινήστε δυναμικά την ημέρα σας με ένα χορταστικό πρωινό, βγάλτε τις πιτζάμες και φορέστε ρούχα και γενικά καθιερώστε μια πρωινή ρουτίνα που σας γεμίζει ενέργεια και σας δίνει την αίσθηση προγράμματος.

*Οργανώστε μια λίστα με εκκρεμότητες

Η οργάνωση είναι προϋπόθεση της επιτυχίας. Κάθε πρωί που ξεκινάτε να εργάζεστε, καταγράψτε σε μια λίστα όλα όσα έχετε να κάνετε εκείνη την ημέρα δίνοντας προτεραιότητα σε όσα επείγουν. Έτσι, θα αυξήσετε την αποδοτικότητά σας και παράλληλα θα μειώσετε το άγχος σας.

*Κρατήστε επαφή με τους συναδέρφους σας

Η τεχνολογία σάς δίνει τη δυνατότητα να μείνετε συνδεδεμένοι με τους συναδέρφους σας ακόμη κι αν είστε κλεισμένοι στα σπίτια σας. Δημιουργήστε μια ομαδική συζήτηση, ανταλλάξτε μηνύματα και καθιερώστε μία ημέρα μέσα στην εβδομάδα που θα κάνετε βιντεοκλήση ώστε να ανταλλάξετε τα νέα σας και να οργανώσετε τις υποχρεώσεις σας.

*Μην παίρνετε τη δουλειά στο κρεβάτι

Είναι σημαντικό να ορίσετε έναν χώρο (όχι το υπνοδωμάτιό σας) για να περάσετε τις ώρες εργασίας σας. Ο διαχωρισμός μεταξύ εργασίας και ανάπαυσης θα βοηθήσει το σώμα σας να καταλάβει πότε πρέπει να δουλέψετε και πότε να κοιμηθείτε.

*Μπείτε σε πρόγραμμα… ύπνου

Μπορεί αυτήν την περίοδο να έχετε τη δυνατότητα να κοιμάστε περισσότερο, αυτό όμως δεν αρκεί για να έχετε ενέργεια. Πιθανότατα γνωρίζατε ήδη ότι ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για την ξεκούραση του σώματος και του εγκεφάλου, ξέρατε όμως ότι επίσης σημαντική είναι η καθιέρωση μιας ρουτίνας ύπνου; Σύμφωνα με μελέτη από το νοσοκομείο «Brigham and Women’s Hospital», οι άνθρωποι που κοιμούνται την ίδια ώρα κάθε βράδυ είναι πιο υγιείς και πιο επιτυχημένοι σε ό,τι και αν κάνουν. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξηγούν ότι η ασυνέπεια στα ωράρια ύπνου κάνει τον οργανισμό να εκκρίνει με ακανόνιστο ρυθμό μελατονίνη (η ορμόνη του ύπνου), με αποτέλεσμα να αισθάνεστε υπνηλία και ατονία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024