Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξέσπασαν τα απωθημένα του

Ξέσπασαν τα απωθημένα του

Μόνον έτσι, όπως το λέω στον τίτλο, εξηγώ την ανατίναξη του Νίκου Φίλη με αφορμή την προβολή του φιλμ για τις Ενοπλες Δυνάμεις στην πρόσοψη της Βουλής.

Μόνον έτσι, όπως το λέω στον τίτλο, εξηγώ την ανατίναξη του Νίκου Φίλη με αφορμή την προβολή του φιλμ για τις Ενοπλες Δυνάμεις στην πρόσοψη της Βουλής.

Τι δεν είπε… Οτι οι εικόνες που προβλήθηκαν «παραπέμπουν στο διαβόητο «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών»», ότι επρόκειτο «για ατόπημα πρώτης γραμμής» και «στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας». Εφθασε μάλιστα στο σημείο να συσχετίσει την προβολή με «την απόπειρα της κυβέρνησης να εμποδίσει με τη βία και να αμαυρώσει τον συμβολικό εορτασμό του Πολυτεχνείου». Ο Ν. Φίλης συνηθίζει να ανεβάζει την ένταση – βοηθά κιόλας ότι είναι φύσει βαρύτονος -, στην προκειμένη περίπτωση όμως μιλούμε για παραλογισμό και υστερία.

Στη συζήτηση για την υπόθεση αυτή, συγχέουμε δύο διαφορετικές διαστάσεις του γεγονότος: την αισθητική του και τον συμβολισμό του. Η μεν αισθητική είναι ανοικτή σε κάθε συζήτηση, αλλά ο συμβολισμός δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, σε μια χώρα που δημιουργήθηκε μέσα από τον στρατιωτικό αγώνα – ανεξαρτήτως αν τον κέρδισαν για εμάς οι ξενοί.

Για να επανέλθω όμως στον προσφιλή μου Φίλη, καταλαβαίνω πολύ καλά την αιτία του ξεσπάσματός του και δεν τον κακίζω για την υστερία. Υπέφερε τόσα χρόνια μέσα του, ο καημένος, ανεχόμενος τον Καμμένο και καταπίνοντας την ντροπή για κάθε εθνικιστική κορώνα του κυβερνητικού συνεταίρου. Τώρα του δίνεται η ευκαιρία να βγάλει τα απωθημένα του…

Τα ορφανά του Πάκη

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας στοιχεία περυσινά (μέχρι τον Απρίλιο του 2019), προσπαθεί να πείσει ότι δήθεν η κυβέρνηση δεν επενδύει στο δημόσιο σύστημα υγείας, εμφανίζεται ο Νικήτας Κακλαμάνης να σιγοντάρει ευσχήμως την αντιπολίτευση, με την έκκλησή του για άμεσες προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ. Τι να κάνουμε; Είναι η πικραμένη λαϊκή Δεξιά, που δεν ξεπέρασε την έλξη της για τον ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη θρηνεί την εξαφάνιση του Παυλόπουλου…

Διεθνής προσφορά

Δεν έκρυψα ποτέ την απέχθειά μου για τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός – τουλάχιστον όποτε είμαι στις καλές μου, δηλαδή σπανίως. Δεν μπορώ, λοιπόν, να μη χαιρετίσω τη συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο χθεσινό φύλλο τούτης της εφημερίδας, υπό τον ωραίο τίτλο «Σε όλο τον κόσμο αν θέλουν να πλήξουν την Αριστερά επικαλούνται τον ΣΥΡΙΖΑ».

Είναι αλήθεια; Μακάρι! Διότι αν ευσταθεί η διαπίστωση του Λαφαζάνη, τότε η προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ εκτείνεται σε όλο τον κόσμο. Βέβαια, το μόνο πρόβλημα στον συλλογισμό αυτό είναι ότι εδράζεται σε διαπίστωση του φουκαρά του Παναγιώτη, στη σκέψη του οποίου ουδείς μπορεί να βασίζεται – ούτε καν ο ίδιος, όπως απέδειξαν τα πράγματα…

Αϊ καράμπα!

Παραθέτω αυτούσιο και ανέγγιχτο το σχόλιο που δημοσίευσε προ λίγων ημερών στο Facebook η μεγάλη κυρία του θεάτρου μας, Βάνα Μπάρμπα, διότι μόνον αν το δούμε στην αυθεντική μορφή του μπορούμε να εκτιμήσουμε την αξία του:

«Ελεος τι προπαγανδα ειναι αυτή ..να μας λετε για τα εμβολια ..το μετα δηλαδή οταν ειμασται στο τωρα με μεγαλες ανασφαλειες και ελειψης…γιατί δεν προετοιμαζεται τα νοσοκομεία καλυτερα..γιατι δε δινεται βάση στην τηλεκπαιδευση να δοθουν σε καθε σπιτι σημερα λαπτοπ και ομαδες που να εκπαιδευουν δωρεαν τα παιδια.. επισης να παρη η κυβερνηση ενα 10 με 20 στις 100 απο τις πιο πλούσιες επιχειρησης της χωρας ..και να δοθουν.. σε οικογενειες που πασχουν και σε ομαδες κοινωνικα αδυναμες..που είναι η ελληνική ομογενεια ..τωρα να βοηθηση τα νοσοκομεια μας και τη χωρα ? Μιλαμε για το εμβολιο…μεχρι να ερθη θα χαθουν πολλοι συμπατριωτες μας..οχι μονο απο τον covit ..αλλα απο φοβο και ανασφαλεια..Αντε πια..χρειαζομασται εμπρακτα το κουραγιο με πραξης και οχι κολπα προπαγανδας για το εμβόλιο ..που δεν ξερουμε καν ποτε θα φταση στη χωρα μας…». Ουφ! (Διότι ήταν κουραστική η αντιγραφή, λόγω των ανορθογραφιών…)

Με τον μοναδικό τρόπο της, η μεγάλη ηθοποιός συνοψίζει το σύνολο των ιδεών, που δημιούργησαν το έδαφος, στο οποίο φύτρωσε το μυθικό λεφτόδεντρο…

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024