Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρίχες τριχιές

Τρίχες τριχιές

Συμβολικοί ρόλοι

Η περφόρμανς του Βαρουφάκη και του Κουτσούμπα ήταν σαν την τρίχα στο ζυμάρι. Αρκεί ένα τσακ με το τσιμπιδάκι του Χρυσοχοΐδη, και την πετάς πέρα μακριά. Υπάρχουν όμως και τρίχες τριχιές, σαν τον εναγκαλισμό και τα άνευ μάσκας αεροφιλήματα που αντήλλαξε ο Πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο, ελάχιστα εικοσιετράωρα πριν ο δεύτερος νοσήσει και νοσηλευτεί. Ο Πρωθυπουργός, όπως άλλωστε και ο Μπολσονάρου ή ο Τραμπ, έχει το δικαίωμα να νοσήσει αρκεί να μη μας τσιγκλάει με τη στάση του να το δοκιμάσουμε κι εμείς. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας όμως;

Τι δικαιώματα επιλογής έχει, ως πού εκτείνονται οι θεσμικές της υποχρεώσεις και σε ποιες πιέσεις πρέπει να υποκύψει ή αναλόγως να τις απωθήσει; Είναι ακόμα κυρία του εαυτού της ή μήπως είναι πλέον Οur Lady; Δεν προλαβαίνω να συμβουλευτώ ειδικό γι’ αυτό θα αυτοσχεδιάσω γιατί η χαρά μου για την εκλογή της κρατάει ακόμα, όχι μόνον επειδή είναι γυναίκα αλλά επειδή είναι «αυτή η γυναίκα!».

Στο ιδεώδες μου ήρθαν αίφνης να προστεθούν κάτι τραπεζώματα στον Αλ Σίσι που δεν ξέρω αν στις προπόσεις χρησιμοποιήθηκε ειδική μάσκα με τρύπα για το καλαμάκι και η βελουτέ σούπα τραχανά παροχετεύτηκε με ρινογαστρικό σωλήνα σίτισης ή αν συνέφαγαν κανονικότατα αγνοώντας βροντερά τον ΕΟΔΥ.

Θα μου πεις, και τι να κάνει; Σοκολατάκια και γλαδιόλες με κούριερ, θα πρότεινα, αλλά τι ξέρω εγώ από εξωτερική πολιτική; Την τύφλα μου ξέρω. Και έτσι τυφλή που είμαι, όμως, μπορώ άνετα να δω τι αποσταθεροποίηση και τι αποκαρδίωση θα προκαλούσε το παραμικρό αψού της Προέδρου. Συγγνώμη κιόλας, αλλά έχουμε έλθει πλέον εις σάρκα μία κι όταν εκείνη ασπάζεται εικόνες τον Δεκαπενταύγουστο, τις ασπαζόμαστε κι εμείς, κι όταν εκείνη περιστοιχίζεται από αμάσκωτους ιεράρχες, που οι μισοί σε μια βδομάδα θα νοσήσουν και οι άλλοι μισοί θα αποδημήσουν, τότε κι εμείς κινδυνεύουμε να νοσήσουμε και να αποδημήσουμε, κούφια  ώρα που τ’ ακούει.

Τα έχουν αυτά οι συμβολικοί ρόλοι, που δεν είναι μόνον να τους ακολουθείς αλλά και να τους αφήσεις δέκα μέτρα πίσω. Οπως τότε που ο Κ. Καραμανλής (ο αυθεντικός) χαιρετούσε τους ιεράρχες δια χειραψίας, καταργώντας από μόνος του τον ασπασμό της δεξιάς και της Δεξιάς. Αυτά…

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024