Την παγκόσμια πρεμιέρα του «YAG», του νέου έργου από την διάσημη ομάδα χορού Βatsheva Dance Company θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και στην Ελλάδα μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου Μουσικής, με μειωμένο εισιτήριο.  Το νέο χορευτικό έργο που ειδικά σχεδιασμένο για την οθόνη θα μεταδοθεί το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 21:00. 

Πρόκειται για την πρώτη παραγωγή της Batsheva Dance Company που είναι ειδικά σχεδιασμένη για την οθόνη (one-time screening). Ο πάντα ευρηματικός δημιουργός Ohad Naharin χρησιμοποιεί την κινηματογραφική γλώσσα για να επικοινωνήσει το οραμά του ως χορογράφος και διευθυντής της ομάδας. 

Το Μέγαρο Μουσικής, κατ’ αποκλειστικότητα για την Ελλάδα, εξασφάλισε μειωμένο κατά 20% (10 ευρώ) ηλεκτρονικό εισιτήριο για το «YAG» που μεταδίδεται online μονάχα το Σάββατο και δεν θα είναι διαθέσιμο μελλοντικά. 

Ο βιντεοκαλλιτέχνης Roee Shalti, τακτικός συνεργάτης της ομάδας Batsheva, ανέλαβε το μοντάζ και συμμετείχε στη δημιουργία του έργου μαζί με τον Naharin. 

Σε έναν χώρο λιτό, χωρίς εναλλαγές φωτισμού, το βλέμμα επικεντρώνεται στη λεπτή κίνηση των χορευτών. Τα γυρίσματα έγιναν τον Οκτώβριο στο Στούντιο Βάρντα του Κέντρου Χορού Suzanne Dellal (Τελ Αβίβ). Χορεύουν τα μέλη της ομάδας: Yael Ben Ezer, Sean Howe, Londiwe Khoza, Igor Ptashenchuk, Yoni  Simon, Hani Sirkis.  Η μουσική που ακούγεται στο έργο είναι των: John Zorn, Gaetano Donizetti, John Taverner, Ennio Morricone και Ran Slavin.

Το πρόγραμμα

21.11 | 6:00 μ.μ. | Live Gaga session

με χορευτές της ομάδας Batsheva

πριν από την προβολή του «YAG»

Γκάγκα ονομάζεται η σωματική τεχνική και φιλοσοφία του Ohad Naharin που προτρέπει να συνδεθούμε σωματικά με τη φαντασία βελτιώνοντας την ευελιξία και την αντοχή μας, απολαμβάνοντας εντέλει την κίνηση. Για να πάρετε μέρος στο Gaga session δεν απαιτούνται γνώσεις χορού ή άλλης κινητικής άσκησης. Link εγγραφής και promo code θα αποσταλούν μετά την αγορά εισιτηρίου για την παράσταση. (Περιορισμένη διαθεσιμότητα)

21.11 | 9:00 μ.μ. | Βatsheva Dance Company 

Ohad Naharin – «YAG» 

Διεθνής πρεμιέρα – one-time streaming 

22.11.2020 | 9:00 μ.μ. | Ζωντανή συζήτηση (στα αγγλικά)

με τον Ohad  Naharin και την Hila Cohen-Schneiderman

Την  επόμενη μέρα του one-time screening, θα πραγματοποιηθεί ζωντανή συζήτηση (δωρεάν) στα αγγλικά με τον Ohad  Naharin και την Hila Cohen-Schneiderman, επικεφαλής επιμελήτρια εκθέσεων των MoBY, Μουσείων Τέχνης στην Μπατ Γιαμ – Τελ Αβίβ. H συζήτηση είναι αποκλειστικά για τους κατόχους εισιτηρίων, στους οποίους θα σταλεί το αντίστοιχο link αμέσως μετά το screening. 

Προμηθευτείτε εγκαίρως το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο εδώ

Mε τον κωδικό 10137 εξασφαλίζετε την ειδική έκπτωση 20% για το κοινό του Μεγάρου. 

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr