Υπενθυμίζεται ότι στους συλληφθέντες είχαν επιβληθεί πρωτοφανή περιοριστικά μέτρα, τα οποία συμπεριλάμβαναν απαγόρευση εισόδου στα Εξάρχεια καθώς και συμμετοχή σε διαδηλώσεις.

Άρση των περιοριστικών μέτρων αποφασίστηκε για τους Αλέξανδρο Τιτκώβ και Θωμά Λάλο, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις 15 Ιουλίου στην πλατεία Βικτωρίας, στο πλαίσιο αντιφασιστικής συγκέντρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι στους συλληφθέντες είχαν επιβληθεί πρωτοφανή περιοριστικά μέτρα, τα οποία συμπεριλάμβαναν απαγόρευση εισόδου στα Εξάρχεια καθώς και συμμετοχή σε διαδηλώσεις.

Μάλιστα, βίντεο και φωτογραφίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας από τη βίαιη παρέμβαση των αστυνομικών κατά των διαδηλωτών, είχαν προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από την επίμονη δουλειά της συνηγόρου τους Αντωνίας Λεγάκη, αλλά και το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης που ξεσήκωσε τόσο η σύλληψή τους.

«Σήμερα ανακλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης συμμετοχής σε συναθροίσεις και της εισόδου στα Εξάρχεια για τους Θ.Λ. και Α.Τ., που είχαν κακοποιηθεί on camera από τους «γενναίους» της «Δ» τον Ιούλιο στην πλατεία Βικτωρίας και κατόπιν συνελήφθησαν κατηγορούμενοι (αυτοί και όχι οι βασανιστές τους) για κακούργημα. Οι σύντροφοι μας μπορούν ελεύθερα (σχετικά) να συνεχίσουν τη ζωή και την κοινωνικοπολιτική τους δράση» αναφέρει σε ανάρτησή της η δικηγόρος.

Τα πρωτοφανή περιοριστικά μέτρα

Με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα οι συλληφθέντες έφυγαν ελεύθεροι από τα δικαστήρια, αφού προηγουμένως τους επιβλήθηκαν πρωτοφανείς περιοριστικοί όροι.

Συγκεκριμένα, τους επιβλήθηκε να μην συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δημόσια συγκέντρωση μέχρι τη δίκη τους, ενώ απαγορεύεται να πηγαίνουν και στην περιοχή των Εξαρχείων, με την απαγόρευση να ισχύει και για δρόμους όπως η Ασκληπιού, η Αλεξάνδρας και η Πατησίων.

Επιπλέον, τους επιβλήθηκε εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους και απαγόρευσή εξόδου από τη χώρα.
Άρση περιοριστικών μέτρων για τον Ν.Ν.

Με βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών έγινε δεκτή η προσφυγή του Ν.Ν., ο οποίος είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην πλατεία Βικτωρίας στις 15-07-2020, κατά των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Συγκεκριμένα, οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν σε βάρος του, αλλά και σε βάρος των συγκατηγορουμένων του Αλ. Τιτκόβ και Θ. Λάλο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr