Aποκλειστικά ευρωπαϊκή υπόθεση το VW ID.5
Το coupe SUV που θα αποτελέσει το τρίτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της VW θα διατεθεί αποκλειστικά στην Ευρώπη, ξεκινώντας την εμπορική του πορεία από τις αρχές του 2021.
Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η VW, το ήδη γνωστό ηλεκτροκίνητο ID.4 θα ακολουθήσει ένα ακόμα SUV με τα διακριτικά ID.5 που θα υπακούσει σε μια coupe SUV λογικής σχεδίαση, αποτελώντας μια πιο δυναμική εναλλακτική σε σχέση με το πρώτο ηλεκτρικό crossover των Γερμανών.
Σύμφωνα με νεότερες συστάσεις που δόθηκαν από τον υπεύθυνο για την ηλεκτροκίνητη γκάμα της VW, Τhomas Ulbrich, το ID.5 πρόκειται να διατεθεί από το 2021 στην Ευρώπη για την οποία προορίζεται κατ΄αποκλειστικότητα τέρποντας τις πιο ακονισμένες απαιτήσεις των Ευρωπαίων για ποικιλία.
Αντιθέτως, το ID.4 όπου θα βασίζεται το ID.5, προδιαγράφεται ως το πιο δημοφιλές μοντέλο της σειράς ID με τις εκτιμήσεις της VW και του T.Ulbrich να κάνουν λόγο για 500.000 πωλήσεις έως το 2025.
Βέβαια, το ID.4 δεν θα περιοριστεί αποκλειστικά στην ευρωπαϊκή αγορά, μάλιστα θα είναι το πρώτο παγκόσμιο ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής φίρμας που θα κατασκευάζεται ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικές ηπείρους.
Η παραγωγή του έχει ήδη ξεκινήσει στο γερμανικό εργοστάσιο του Zwickau εν όψει της έναρξης πωλήσεων του μοντέλου στην ευρωπαϊκή αγορά.
Πριν το τέλος της χρονιάς θα ξεκινήσει επίσης η παραγωγή του και σε κινεζικό έδαφος και συγκεκριμένα στα εργοστάσια της VW στα Anting και Foshan ενώ από το 2021 το ID.4 θα εισαχθεί και στις γραμμές παραγωγής της Chattanoogga στο Tennessee των ΗΠΑ.
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



































![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442